Kühl & Monkz: "Veszett fejsze, de kitartunk"

Vágólapra másolva!
A Plastic Fantastic kiadó gondozásában jelent meg a legújabb, magyar dj-k által mixelt duplacédé, a Progressive Sounds of Budapest. Szemügyre vesszük a produktumot és közreadjuk a négy elkövetővel készült Freee Magazin-interjút.
Vágólapra másolva!

Az első mixért - amely a Perverz címet kapta - a Shootie, Supacurtis és Gulu által alkotott és már nemzetközi szinten is elismert Monkz trió a felelős. A Nu Bluez című szerzeményüket Sander Kleinenberg feltette a Renaissance - This Is Everybody című válogatására, ami már önmagában is jelent valamit.

A fiúk egyébként a mixeken kívül sorra gyártják a saját számokat, mégpedig nem is rosszul - ezt bizonyítja rögtön az első track, a Soapless Soap, amely lendületes kezdést ad az albumnak, a rövid arabos vokál alaposan rátesz az amúgy is kiváló, progresszív alapra.

A második track már a Plastica kiadó jelenleg egyik legnépszerűbb szerzőpárosától, a Casa Flavától származik, a Mulgula tényleg olyan jó, hogy fényezni sem kell. Aztán következik egy idei, de szinte klasszikusnak számító track, a Groovemates Natural Soundja - ha esetleg névről nem is ismerős valakinek, a zenét meghallva biztosan be fog ugrani.

A negyedik track számomra az album egyetlen negatívuma, mégpedig amiatt, hogy a rendszeresen hallható benne egy hang, ami leginkább hangszórórecsegéshez hasonlítható - erre már nem csak a nagymamák mondhatják, hogy "mi ez a zaj?"...

Innen azonban a mix tökéletes, egyre jobb zenék váltják egymást, az ötödik szám - Evolved Presents Nu Ritual - megint hozza a keleties hangokat, de hogy ne maradjunk magyar hangzás nélkül, a kilencedik már a Draft Dombok felettjének Shootie-féle, 2004-es verziója.

Először kicsit félve hallgattuk az újabb próbálkozást, de a remix igazán friss és abszolút jól sikerült, kétségkívül felveszi a versenyt a legjobb külföldi felvételekkel is - a Draft még mindig "üt". A Changing My Style megint nagyon jó választás, és a Dombok felett az album csúcspontja - ahogy kell, a mix háromnegyedénél.

A végére aztán maradt még egy meglepetés, a levezetés ismét egy magyar szám, Andro & Snake Sedrick She Is My Destiny-jének breakremixe, nem kell megijedni, illik a mix hangulatához, tökéletes zárás.

A második cédére Kühl egyszerűen Classics Mix címmel pakolta össze válogatását. A tracklistát átnézve azért kiderült, nem egy tipikus classicsmixről van szó, a válogatáson ugyanis 2000-től 2004-ig szerepelnek felvételek, mégpedig kizárólag a Plastic Fantastic és a Plastica kiadásában megjelent korongok közül. (Ez egyébként a Monkz-mixre is igaz, leszámítva a Draft-remixet).

A kezdőszám telitalálat, a Moshic & Zidane 2001-ben készült Nightstalkere, mindenki által ismert, nyugodt intróval. A felpörgetésnek ezzel vége is, a második szám már a zakatolós progresszívvonalat viszi, mégpedig egy 2004-es Vampires-szerzemény formájában, aztán ismét egy klasszikus, a ma már inkább csak Swain, Snell & Lucas néven dolgozó triótól: a mindenki által ismert klubslágert, a Reap What You Saw-t még Menace néven adták ki 2000-ben.

Negyedik tracknek Kühl is felcsempészett egy magyar felvételt, a Monkz Canga Uraniáját, a legütősebb darabok pedig ezen is a harmadik harmadban kaptak helyet. Gondolunk itt elsősorban a Paris & Healey Ripped-jére.

Összefoglalva jó kis albumot pakolt össze a négy magyar, a Monkz viszi a friss zenei vonalat, Kühl pedig egy "Plastic-visszatekintést" nyújt, néhány ismerős klubslágerrel és 2004 egyik legjobb Casa Flava-trackjével, a Homával.

Lazók Rómeó

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről