Berlini reggae a Trafóban - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az Ultrahang Fesztiválon talán ugyan kevésbé a tánc és a buli lesz a főszerepben, de feltehetőleg csupa újat és izgalmasat hallhatunk majd. Pénteken a Trafóban "osztrák est" lesz, többek között Fenesszel, a Kultiban fellép a holland Staalplaat Soundsystem is. Szombaton aztán a Trafóban az amerikai Antony, illetve a szintén amerikai Julee Cruise a német Pluramonnal lép föl együtt. Ugyanekkor a Kultiplexben többek között a német Jan Jelinek is ott lesz, míg vasárnap például a brit Leafcutter John adja előmagát ugyanitt. A záró napon, tehát vasárnap a Trafóban is zajlanak események, többek között az amerikai Flying Luttenbachersszel.

Egészen más program, péntekre: a Pachában az időről időre feltűnő Progression sorozat folytatódik. Nagy-Britanniából Oliver MacGregor érkezik, míg a hazaiak közül Kühl és Stamp lesz jelen, s játssza a legújabb proghouse-okat. MacGregor egyébként másnap Kecelen is játszik, a helyi Club Korona húsvéti partyján.

Pénteken az Erzsébet téri Gödörben a Belga sok meglepetéses és a The Carbonfools táncparkett-orientált koncertje mellett a fiatal dunaújvárosi Jazzékiel is megmutatja magát, pontosabban azt, hogyan ötvözik ők a dzsesszt és a hiphopot. Mindezek után dj Onoff pörgeti hajnalig a közönséget, miközben az egész koreográfia Murányi Zsófi műve lesz.

Ugyanekkor a Trafóban a Dancehall Fever Xtravaganzán a berlini dancehall-legenda, a Such A Sound buliztat, az a formáció, mely a stílus általános áttörése előtt is már igazán menőnek számított a szakmában. Természetesen ott lesznek a Love Alliance dj-i és mc-i, sőt Fade is, aki a vizuálért felel.

A szombat főeseménye egyértelműen a Mayday, negyedszer Magyarországon, mégpedig a Hungexpo F és F2 pavilonjában. A nyolcvan zenészt itt most nem soroljuk föl, de ott lesz a Mayday-alapító Westbam, illetve a Love Parade-atya Dr. Motte is.

A Chi Recordings húsvéti nagyhetének szombati programja az Ablak-A-Dubra Special, a brit Meat Katie-vel az élen. A rendező magyar label részéről Naga, Kevin, illetve Flack.su játszik. A bulit élőben megnézhetjük az [origo>play]-en.

Részletek és még több party a Partytárban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!