Magyarországon forgatták a Chemical Brothers új klipjét

Vágólapra másolva!
Ez év elején jelent meg a Chemical Brothers ötödik albuma, a Push the Button, amelyről már a harmadik számhoz készült klip. A Galvanize és a Believe után a The Boxer címűt vitték filmre a Vegyi Testvérek, mégpedig Budapesten.
Vágólapra másolva!

Nem tudjuk, mikor ragadhatta meg őket ennyire a város, eddig mindenesetre egyszer jártak erre: a tavalyi Gluglu Fesztiválon játszottak élőben, a festői Mogyoródon. Ehhez képest a The Boxer Budapest mérsékelten dekoratív oldalát mutatja, sehol egy Halászbástya vagy legalább valami jó kis gyógyfürdőzés. Úgy tűnik, az angol duót még nem sikerült leszerződtetni Tony Curtis mellé.

Az átlagosnál leheletnyivel lepusztultabb lakótelepeket látunk, aztán egy Cipőáruházat, ahol - a kirakatra szigszalagozott felirat tanúsága szerint - éppen leárazás van, továbbá egy pillanatra feltűnik egy Detti nevű hölgy, bárha nem személyesen, csupán falfirka formájában. Számunkra egyedül a film vége felé meglátogatott Kossuth tér - Nádor utca vidéke volt felismerhető, de ha olvasóink közül valaki egyéb helyeket is képes azonosítani, ne habozzon megírni nekünk a party@origo.hu címre.

A klip egyébként egy föld alatti parkolóban indul, ahol megjelenik "A tizenéves Jimi Hendrix"-hasonmásverseny dobogósa, vállára vetett táskával. Poggyásza hirtelen ficánkolni kezd, majd kibújik belőle egy kosárlabda, és önálló életre kel. Nyomában kétségbeesett gazdájával, végigpattog a parkolón, ki a szabadba, utazik egy piros kocka-Ladában, később benéz a Kossuth téri MTESZ-székházba - itt oldszkúl bakelittelefonok és még régimódibb titkárnők között ugrálva kisebb károkat is okoz.

A Chemical tagjai jó szokásuk szerint most is váratlan szerepben jelennek meg: Ed Simmons és Tom Rowlands ül abban a teherautóban, amely a hajrában, járókelők szánakozó tekintetétől kísérve, elgázolja a virgonc sportszert. Egyszer még feltámad, de kisvártatva végleg beszorul egy telefonfülkébe - ennyi a történet, amelynek képi megvalósítása kimondottan ügyes, a labda mozgása elég élethű, többnyire az emberek reakciói is természetesek. No igen, a rendező nem valami amatőr, hanem a jónevű Ne-o, aki több multinak készített már reklámot, és persze klipekben is otthon van.

Forrás: [origo]

Galambos Péter

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről