Dívák a Dunán - koncertsorozat sztárénekesnőkkel az A38-on

Vágólapra másolva!
Szívhang - Dívák a hajón címmel, érdekes és híres énekesnőket felvonultató koncertsorozat kezdődik az A38-on. A széria első vendége Pet Appleton, a De-Phazz énekesnője lesz szeptember huszonegyedikén, szerdán. November elején egy roma lány, Irena Horvathova énekel cseh acidfunk-formációban, a Gulo Carban. Aztán november hatodikán a Moloko korábbi dívája, Roisin Murphy lép fel a hajón. Az ír hölgy nemrégiben megjelent Ruby Blue című debütáló szólóalbumát promótálja Európa-szerte.
Vágólapra másolva!

Pat Appletonról elég annyi, hogy ő az eletronikus dzsesszben igazi márkanévnek számító De-Phazz egyik szólistája. Így könnyed, dallamos, ugyanakkor nagyon is táncolható elektrosoul-sanzonokat, és finom dzsesszeket várhatunk tőle. Appleton kisasszony előtt a Toy Division lép föl.

A tíztagú cseh acidfunk-formáció, a Gulo Car érkezik Prága egyik, főleg romák lakta külvárosából, és varázslatos hangú énekesnőjük lesz az újabb díva a hajón, november másodikán. Előttük, a most éppen popos elektrodubbal próbálkozó ex-Vénusz-tag, Varga Zsuzsa ad koncertet.

A legnagyobb név mégis Roisin Murphy, aki járt már Magyarországon: még 2003 nyarán lépett föl a Molokóval, a Szigeten. Az a turné volt a népszerű formáció hattyúdala.

Ezek után Roisin Murphy szólóalbumot készített, méghozzá Matthew Herberttel, a korábban jópár Moloko-számot remixelő elektrolegendával. A Ruby Blue idén nyáron jelent meg, itthon a CLS kiadó gondozásában. A kiadvány a swing, a soul és az elektronika keveréke, amelyben sikerült kidomborítani Roisin igéző hangját.

A lemezt hallgatva, arra következtetünk, hogy az énekesnőt nagy zenekar kíséri el az A38 hajóra. Az ír díva a színpadon van igazán elemében, előadásai meglehetősen intenzívek, így várhatóan a budapesti közönséget is lázba hozza.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről