Hibridek a Studióban - megvannak a duplajegyek nyertesei!

Vágólapra másolva!
Hogy mekkora örömünnep itthon a brit Hybrid breakhouse-duó fellépése, mi sem jelzi jobban, mint hogy szombati partyjukat a Dokkból a legalább eggyel tágasabb Studióba tették át. Mike Truman és Chris Healings kettőse már a Gluglu Fesztiválon és az egykori Home-ban is bizonyított, és különben is túl van már nagyjából kétszázötven megjelenésen. Megvannak a duplajegyek nyertesei!
Vágólapra másolva!

A wales-i producerpáros sikersztorija 1994 környékén kezdődött (bár már a nyolcvanas évek vége óta rendszeresen dj-ztek különféle wales-i klubokban), amikor is a srácok egy promócédét nyomtak az akkor még kevésbé híres dj, Lee Burridge kezébe.

Lee azután Sashának is megmutatta a Hybrid Symphony című single-jét, az akció eredményeképp pedig a szám végül felkerült John Digweeddel közösen készített Northern Exposure című válogatásukra.

A progresszív house és breakbeat építészeinek is nevezett Hybrid-fiúk aztán 1999-ben kiadták első teljes albumukat, a Wide Angle-t, Morning Sci-fi címmel pedig 2003-ban a másodikat; mindkettőt jelenlegi kiadójuknál, a Distinctive Recordsnál. Már az első album rögzítésekor sem hétköznapi együttműködéseket eszeltek ki: például Moszkvába utaztak, hogy a majdnem száztagú orosz állami zenekar játékát, és Párizsba, hogy egy ottani rapper szövegeit rögzítsék az albumukhoz.

A jól megérdemelt siker nem is maradt el: a Hybrid a következő évben már Moby amerikai turnéját kísérte, majd nem sokkal később saját világkörüli útra indultak. Ausztráliában, Japánban, és persze Európa-szerte rengeteg helyen játszottak a tizennyolc hónapos turnén, mielőtt visszatértek volna az Egyesült Királyságba, hogy a legnagyobb nyári fesztiválokat is végigzenéljék.

Az elmúlt évek is hasonlóképp teltek, de az albumkészítések és folyamatos turnézás közben Mike és Chris átiratok készítésére is gyakran szakított időt. Többek között Alanis Morisette, Jean-Michelle Jarre, a Radiohead, az Unkle, Carl Cox, Moby, BT, vagy az Orb is (összesen vagy negyven előadó) kért és kapott már egy-egy Hybrid-átiratot.

Második szerzői albumuk már több vokalistával is kiegészült. A Groove Armadából ismert Tim Hutton, vagy a New Order-es Peter Hook is vendégszerepelt a lemezen. A Morning Sci-fi zenekari, illetve kifejezetten filmes betétekkel spékelt hangzásával aztán remek belépőnek bizonyult a filmvilágba. Tony Scott Man on Fire című filmje után Ridley Scott Kingdom of Heaven-je is Hybrid-zenéktől hangos. Most pedig szintén egy filmen, Tony Scott legújabbjának, a jövőre bemutatandó Deja Vu zenei aláfestésén dolgoznak.

A Hybrid néhány éve egyébként zenekarként is működik, bár a világot egyelőre csak dj-szettjeikkel járják. A folyamatos európai turnézás mellett újabban havi rendszerességgel járnak az Államokban, így hát a keleti és a nyugati parton (Hollywoodban) is van egy-egy kisebb rezidenciájuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről