Petíció a Dubajban sínylődő dj-ért

Vágólapra másolva!
Az angol drum'n'bass-dj-t, Grooveridert a dubaji repülőtéren tartóztatták le tavaly pornográf tartalmú DVD-k és két gramm marihuána birtoklásáért. Utóbbi miatt nemrég négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy helyi bíróság, hívei azonban petíciót írtak kiszabadítása érdekében.
Vágólapra másolva!

A híres londoni klub, a Fabric indította útjára az aláírásgyűjtő akciót, mellyel az Egyesült Arab Emírségek kormányára szándékoznak nyomást gyakorolni. Mintegy tízezren aláírták már azt az online petíciót, mely a dj szabadon bocsátását követeli.

A felhívás "nevetségesen túlzónak" nevezi az ítéletet, hozzátéve, hogy nem célja "társadalmi vagy kulturális értelemben bírálni egy másik ország értékrendszerét". De aláírói remélik, hogy a petíció "talán segít megváltoztatni az ítéletet", és Grooverider (polgári nevén: Raymond Bingham) minél hamarabb elhagyhatja az országot.

Az ötletgazdák tisztában vannak az arab ország törvényeivel, ám úgy látják, Grooverider esetében a bűncselekménynek nem volt áldozata. Ráadásul a birtokolt kábítószer (két gramm) egy embernek sem lenne elegendő, így aztán a terjesztésre irányuló tevékenység is kizárható - érvelnek.

A közel-keleti ország jól ismert szigorú törvényeiről - az elmúlt egy év során több mint hatvan brit állampolgárt vettek őrizetbe droggal való visszaélés vádjával. A brit közszolgálati rádión, a BBC-n sikeres műsort vezető negyvenéves Grooveridert a büntetés letöltése után azonnal kiutasítják az országból.

party.[origo].hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!