A szénhülyék újra akcióban

Vágólapra másolva!
Az underground kultzenekarnak számító Titusz and The Carbonfools kisebb névváltoztatás után, immár állandó énekessel, négy év után újabb lemezzel rukkol elő. Az előkészületekről és a banda körüli változásokról Keleti "Kelo" Tamás dobost faggattuk.
Vágólapra másolva!

A Carbonfools új lemeze valamikor április közepén-végén jelenik meg, a keverési munkálatok két hét múlva kezdődnek. Az albumon tizenhárom szám hallható, ezek közül az egyik első nagy slágerük, a Mosquito teljesen újrakevert verziója.

A felállás annyiban módosult, hogy a vendégzenészekkel való együttműködésnek véget vetettek, és mostantól állandó énekessel, Fehér Balázzsal dolgoznak. Három évig keresgéltek a posztra, és bár nem teljesen profi zenészt választottak, az énekes a koncerteken egyre jobban teljesít - tudtuk meg.

Az egykori elektronikus hangzás mellett mostanra az élő hangszerek miatt a kemény rock is megszólal, de ugyanúgy hallható drum'n'bass, bigbeat vagy akár diszkó. Kelo szerint az itthon csak a Tituszra jellemző hangzást vegyítik a különféle stílusokból érkező hangszeres zenészek játékával.

A hangzásvilágot tehát az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg, ám az új lemezen és a mostani élő fellépéseken is inkább az utóbbi a meghatározó. Liveact helyett inkább zenekarról beszélhetünk, így sok a dallam, szinte minden számban vannak énektémák, és az egész egy árnyalatnyival poposabb lett - ismerte el Kelo.

Még nem tudni, hol fog kijönni az album, mert a banda eddig nem szerződött le egyik kiadóhoz sem. Kelo szerint elképzelhető, hogy hagyományos cédét nem is fognak készíteni, erősen gondolkodnak a digitális kiadáson.

A lemez első számához, a Furillához már készült videoklip, mely az MTV Top Selection műsorában sikeresen szerepelt. Az újabb kliphez, mely a Cash című számból készül, hamarosan forgatják a videót, a dal az együttes Myspace-oldalán meghallgatható.

A zenekart DJ Titusz és Tóth Szabolcs szitárművész alapította 2000-ben. Később csatlakozott Zsüli, a perkás (ex-Palermo Boogie Gang, Stonedcheck), Zsazsa, a basszusgitáros (ex-Thaifun, Stonedcheck), Vigh Dávid (ex-Nova, -VHK, -Sonic Smell, Turbó) gitáros és Keleti Tamás (Publo Hunny) dobos.

A Carbonfools a 2001-es Szigeten debütált, és azóta is folyamatosan koncertezik. A kezdő felállásban annyi változás történt, hogy Tóth Szabolcsot szitármániája elszólította a messzi Indiába. Az első nagylemez Poisoned Goulasch címmel 2004-ben jelent meg a Crossroads Records gondozásában, Angliában pedig a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg.

A csapat zenéje a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. A tagok rengeteg remixet készítettek olyan előadóknak, mint a Noir Desir, a Kispál és a Borz, a Jazz+Az, a Korai Öröm és a Kimnowak.

A következő koncertet április tizedikén adják a Corvin-tetőn, ahol már kvázi-lemezbemutatóval készülnek, hiszen az új album összes számát már a végleges formában hallhatja a közönség. A srácok azt ígérik, most nagyon belehúznak és nem menekül senki az elől, hogy Carbonfools-t hallgasson.

party.[origo].hu

The Carbonfools: Furilla

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről