Mester és tanítványai - szezonzáró party a Studióban

Vágólapra másolva!
Az ország védjegyévé vált Studio zárópartyjára most szombaton kerül sor, hogy nyáron a Bed Beach-en folytatódjon a jól ismert hangulat. Egészen szeptemberig kell várni, hogy újra kinyissa kapuit a Hajógyári-sziget kedvelt szórakozóhelye. A szezon zárórendezvényére páros jegyeket nyerhetsz!
Vágólapra másolva!

A szezonzáró partyn egész éjszaka a hazai dance-szcéna három megkerülhetetlen alakja, a mester, a szakma veteránjának számító Bárány Attila, illetve két tanítványa, a lemezlovas-szakma szamárlétráját végigjáró Hamvai P.G., és dj Antonyo fog játszani.

Az egyszerű diszkólátogatóból hivatásos dj-vé váló Hamvai P.G. hobbiját cserélte fel szakmájára. Autodidakta módon tanult meg mixelni, elsőként Bárány Attila oldalán tűnt fel a dj-pult mögött.

1996-tól már önállóan, kizárólag zenélésből kereste meg a betevőre valót - akkor még dj Gömbi néven. Napjainkig az ország majdnem mindegyik meghatározó klubjában zenélt, több szórakozóhelyen hosszabb távon rezidenskedést is vállalt.

Szinte majdnem mindenhol felfigyeltek munkájára, valamint százharminc kilogrammos termetére. Az ezredforduló tájékán vette fel a Hamvai PG nevet, s azóta szinte nincsen olyan média, ahol ne hallanánk e nevet.

A Roxy rádió megkeresésére már az éterben is pörgette kedvenc zenéit, manapság pedig a Rádió 1-en futó Disco*s Hit műsort vezeti, emellett a televízióban is szerepet kapott már egy fitneszműsorban, kedvenc slágereit játszva.

Több mixalbuma megjelent már, ezek közül említhető a Hamvai P.G. 002 - I'm Your DJ, rajta első saját szerzeménye, a Nightworkzzel közösen készített Disharm Piano. Legutóbb 2006 augusztusában, a Café Del Rio ötödik születésnapjára kevert egy lemeznyit.

Az utóbbi néhány évben több időt fordított a producerkedésre is: Hauber Zsolttal (ex-Bonanza Banzai) közös szerzeménye, A vágy kapuja, majd annak folytatása, A világ végén is hamar klubhimnusszá vált.

Hamvai P.G.

Eközben Karányi Danival közös szerzeménye, a Welcome to the Light is megszületett. Sorra tesz eleget a remix-felkéréseknek Vekonyz-vel, olyan együttesek dalainak újragondolását készítve el, mint a Fresh, Gaabriel, Chip, Emilio, Náksi & Brunner, Shane 54 és Karányi.

Idén januárban jelent meg legújabb dala, a The FlameMakers duóval közösen készített Summer Vibe című klubsláger. Mindezeket hallva nem véletlen, hogy a Magyar Lemezlovas Egyesület, a hazai lemezlovas szakma 2003 óta működő hivatalos érdekvédelmi szervezete 2008 januárjában az Év Dj-je díjat Hamvai PG-nek ítélte oda.

Simon & Templair - Party (Hamvai P.G. Special version)

Kétórás szettje után a Hamvait is felfedező Bárány, illetve a legújabb tanítvány, dj Antonyo zenél zárásig, azaz hajnali öt óráig.

Bárány Attila már a nyolcvanas években a lemezpult mögött állt, első komoly munkáját az évtized végén a balatonalmádi Panoráma Diszkóban kapta. Hamar felfigyeltek tehetségére, és onnantól kezdve a legfelkapottabb szórakozóhelyeken találkozhatott vele a közönség.

Pályája során a legnagyobb és legjobb budapesti klubok (E-Play, Dokk, Medúza, Bed, Studio) lemezpultjai mögött játszott és rezidenskedett. Zenei stílusa folyamatosan alakult: a funky, rock és r'n'b után ma elsősorban a dance műfajon belül játszik.

Bárány és Antonyo a Studioban

Rádiós karrierje korán indult, 1997-et írtunk, amikor az akkor még nyolc órában sugárzó Roxy rádióban műsort vezetett. Később a rádió hivatalos dj-jeként és műsorvezetőként is debütált, sőt 2002-ben már a rádió zenei igazgatójaként, majd programigazgatójaként dolgozott.

Egy év múlva érkezett el a váltás ideje, 2005 decemberében átigazolt a Rádió 1-hez. Azóta ő vezeti Hamvai PG-vel vasárnaptól csütörtökig a Discoshit és a szombati Saturday Nights Hit című műsorokat, melyben a hazai dj-elit tagjait látja vendégül.

Eddigi mixlemezei közül a dj Jovánnal közösen készített Dark Blue, a Dark & Blue Classic és a Millenium egy-egy folytatást élt meg. Legutóbb a rádióhoz kapcsolódó műsora kapcsán adta ki a 2005-ös év klubslágereit Discoshit címmel.

Antonio-Bárány-Virág

A legújabb tanítvány, Antonyo már gyerekkora óta a zenének él, 1997-ben került közelebbi kapcsolatba a dj-szakmával. Akkoriban egy lemezboltban kezdett dolgozni, így kedvenc zenéihez is könnyebben hozzájutott.

Sikeresen elvégzett egy lemezlovas-tanfolyamot, majd Bárány Attilának köszönhetően elindult dj-karrierje. Elsőként 1998-ban a Bahnhof Music Clubban töltötte be a házigazda szerepét majdnem három évig.

Innentől kezdve nincs megállás, az ország szinte összes kisebb klubjában játszott már: Süss Fel Nap, Fat Mo's, Club Seven, Közgáz Pince.

2002-től a Cafe del Rio rezidensi címét szerezte meg magának, de ekkoriban kezdte felfedezni a nagyobb klubokat is. Sorra hívták meg olyan diszkókba, mint a Dokk, a Bed, az Events Hall és számos külföldi szórakozóhelyre is eljutott.

Ez idő tájt már különböző rádiók esti műsoraiban is készített mixeket, leginkább a Roxy Rádióból és a Rádió Deejay-ből lehetett ismerős a neve. Az első mixlemez sem váratott sokáig magára: a CLS Records gondozásában megjelenő Cafe del Rio Summer 2004-en egy albumnyi nyári slágert hallhatunk.

2005-ben a Rádió 1-hez igazolt, azóta csütörtökönként Bárány Attilával pörgetik kedvenc lemezeiket a Disco*s Hit című műsorban. Tavaly újabb mixalbuma jelent meg, a My House Summer 2007-en a nyár legnagyobb house-slágereit gyűjtötte egybe.

Dj Antonyo itt épp Niki Beluccival hergeli a Bed közönségét

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről