A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyökérkezelés lemezen

Vágólapra másolva!
Három év szünet után új albummal jelentkezik Roots Manuva, a brit hiphop ikonikus képviselője. A művész a negyedik, Slime & Reason című lemezén a hiphop előtti inspirációit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Roots Manuva az aktív brit hiphop alkotóközösség egyik legrégebbi és talán leghíresebb alakja. Saját munkái mellett olyan neves előadókkal dolgozott együtt az utóbbi tizenöt évben, mint Dj Shadow, Mr. Scruff, az UNKLE, a Leftfield, a Cinematic Orchestra és a Coldcut.

Az eddig megjelent három lemeze korszakalkotó a hiphop angliai vonatkozásában, s hasonlóra számíthatunk a rapper legújabb munkájával kapcsolatban is, melyen a hiphop előtti inspirációit tárja fel a rajongói előtt.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a szóban forgó stílus hiányozna a lemezről, sőt, éppen ellenkezőleg: végig jelen van, de folyamatosan különféle stílusokkal fúzionál. Ahogy eddig is meghatározó volt a dub misztikus szubbasszusokkal operáló hangzása, a soul érzékisége és az erőteljes elektró ütemek kavalkádja.

Ennek eredményeként többek közt melankólikus funkot (C.R.U.F.F.), elektró ritmusokat (Kick Up Ya Foot), lo-fi gospelt (A Man's Talk) és analóg szintetizátorok keltette hangjátékot (It's Me Oh Lord) egyaránt hallhatunk.

S persze akkor még nem is beszéltünk a kislemezekről: a Buff Nuff és az Again & Again már most nagy sikert arattak Angliában, a harmadik kimásolt dal, a Let The Spirit megjelenése szeptember 22-étől érhető el. A nagylemez a standard egylemezes formátum mellett megjelenik limitált, duplacédés változatban is, mely további új felvételeket, remixeket tartalmaz.

Neon Music

Roots Manuva: Buff Nuff

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!