Az update-dj lett hazánk legjobbja

Vágólapra másolva!
A DJ Szövetség (Magyar Lemezlovas Egyesület) Hamvai PG választotta az év dj-jének. A közlemény szerint a díj célja, hogy elismerje a munkát, amit a dj-k évtizede a szakma fejlődésének nyújtanak.
Vágólapra másolva!

A hazai lemezlovas szakma 2003 óta működő hivatalos érdekvédelmi szervezete a Magyar Lemezlovas Egyesület az Év DJ-je díjat Hamvai PG-nek ítélte.

A szövetség közleménye szerint a díj célja, hogy elismerje azt a munkát, teljesítményt, amit az évtizedek óta dolgozó lemezlovasok nyújtottak a szakma fejlődése, elismertetése érdekében, példát állítva a diszkósok újabb és újabb generációi elé.

Hamvai elsőségét előző évi tevékenységével magyarázzák. Többek között rezidensi munkái és a The FlameMakers duóval közösen készített Summer Vibe című dala segítette hozzá a hivatalos díjhoz.

Az elismerés nem valószínű, hogy érdemben befolyásolná a dj booking költségét, költségét, nem úgy, mint a világ legismertebb lemezlovas listája a DjMag 100. Az idén botrányosra sikerült szavazáson, több lemezlovast kizártak csalás miatt, és többen kétségbe vonják a hitelességet is.

Egyes vélemények szerint a legnagyobb booking-cégek befolyásolják a sorrendet ezzel is srófolva az előadók árát.

A Magyar Lemezlovas Egyesület most kiosztott díja, persze nem hasonlítható a DjMag listához, többek között azért sem, mert itt nem közönségszavazatok alapján született a döntés.

Hamvai PG dj-pályafutását még 1994-ben kezdte a balatoni nagy klubokban, majd pedig szépen lassan az összes magyarországi dance-klubban feltűnt.

A nagyközönség Schobert Norbi egyik fogyiműsorának házi-dj-jeként ismerhette meg Hamvait.

A DJ Szövetség további díjazottjai: Mooline (az év felfedezettje), az Muzzaik Productions (az év producere). Komjáthy György pedig az életműdíjat zsebelte be.

party.[origo].hu


Track update közben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!