Az nyer, aki a legjobban hergel

Vágólapra másolva!
A magyar hiphop-szcéna nem üldögél otthon lógatva a lábát. A múlt év végi Zenedíj '07 után, most újabb versenyt hirdetnek. Az It's Rite Party-Dj Battle, amellett, hogy lehetőséget ad bárkinek megcsillantani tehetségét, még jó buli is lesz. A Hiphop.hu cikke.
Vágólapra másolva!

A speciálisan hiphop-ra szakosodott dj-k száma nem haladja meg a százat Magyar-országon állítják a Dj Battle szervezői. Van közöttük több, mint tizenöt éve játszó "iparos", világversenyen is indult scratch bajnok, kis klubban játszó lemezlovas és szárnyait próbálgató újonc is.

Ez a verseny minden fekete zenét (hiphop, r'n'b, funk, break stb.) játszónak dj-nek szól. A szervezők nem titkolt célja, hogy a feltörekvőben lévő új generációt is helyzetbe hozza febbruár 22-én.

Az It's Rite Party-Dj Battle versenyen indulók, játszhatnak zenét bakelitlemezről, cd-ről, iPod-ról, számítógépről, mp3 játszóról, minidisc-ről, kazettáról, szalagos magnóról egyszóval bármiről. Ráadásul igénybe vehet saját segítőket lemezadogatót, táncost, akár mc-t is.

A szervezők két lemezjátszót, két cd lejátszót és egy keverőt biztosítanak, de egyeztetés után az ettől eltérő igényeknek sem szab gátat nagyon semmi.

A selejtezőben minden lemezlovas tíz percet kap arra, hogy bemutatkozzon a lemezjátszók mögött. A bemutatott műsort egy öt tagú szakmai zsűri lepontozza, majd az összes versenyző bemutatkozása után a legjobb nyolc party-dj jut a döntőbe.

Ifjú tehetség

Csak ezek után engedik be a közönséget az eseménynek helyet adó Sensation klub táncterére. A nyolc versenyző a sorsolásnak megfelelő sorrendben párosával (battle szisztémában) mérkőzik meg egymással a közönség kegyeiért. A cél, hogy minél jobban felpörgessék a közönséget. Az első dj tíz perce után jön a másik, majd a közönség szavaz (a zsűri már nem). A csatákat követően a jobbik továbbjut, a gyengébb kiesik.

A legjobb százötven ezer forintot nyer, ezenkívül a győztesnek egy exkluzív szerződést a Rhythm & Bling Fridays-re.

Hiphop.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről