A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMuszukajev Iszmail
18:25BirkózásIszmail Muszukajev-Rahman Amouzadkhalili
Vágólapra másolva!
Megszerezte az olimpiai 5. helyet a magyar női vízilabda-válogatott, miután a mieink szétlövésben legyőzték Olaszországot.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.

Utolsó meccsére, az olaszok ellen készült a magyar női vízilabda-válogatott, amely az 5. helyért szállt harcba a párizsi olimpián. Két és fél perc elteltével már 2-2 volt az állás, látszott, hogy minkét csapat komolyan veszi az alsóházi helyosztót. Mondig az olaszok vezettek és mindig mi egyenlítettünk. Az első olasz gólt Bianconi szerezte, erre válaszolt Keszthelyi Rita. Majd ismét az olasz csapat vezetett Palmier góljával, erre Garda Krisztina válaszolt. De ezzel nem volt vége az első negyedes gólesőnek. Ebbe a 7 percbe még két gól belefért, előbb Rybanska már a magyaroknak szerzett vezetést, amit Cocchiere egyenlített kis. Ezzel a 3-3-al zárult le az első negyed.

VÁLYI Vanda
Vályi Vanda a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi vízilabdatornáján az 5-6. helyért játszott Magyarország - Olaszország mérkõzésen
Fotó: MTI/Derencsényi István

A második negyedben már csendesebben csordogátak az események. Az első három percben mindössze egy gól esett, szerencsére ezt Faragó lőtte a magyaroknak. Az olasz csapat kissé fásultnak tűnt, a magyarok meg lelkesebbnek. Gurisatti laposan szép lövéssel kettőre növelte a magyar csapat előnyét. Igaz, itt az olasz kapus alaposan mellényúlt ennek a lövésnek.

Ezzel együtt várható volt, hogy az olasz csapat nem fogja feladni ezt a meccset. 5-4 után azonban jól blokkolt a magyar védelem. Majd jött a magyar csapatból Mahieu, aki az egész olimpiai torna során most lőtte be az első gólját. Ezzel lett 6-4 ide, de megint jöttek az olaszok, akik Marletta révén emberelőnyből zárkóztak.

Tartósan nem tudott tehát elhúzni a magyar csapat, de Gurisatti egy előnyös helyzetet villámgyorsan használt ki. Mégsem tudott megnyugodni a magyar csapat, s az olaszok még a második negyed vége előtt egyenlítettek. Mi pedig a torna során először kapust cseréltünk és Neszmély Boglárka állt be Magyari Alda helyére. Viszont Vályi Vandának elöl belefért még egy gól, így a nagyszünetre 8-7-es előnnyel mentünk neki.

PARKES Rebecca
Parkes Rebecca a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi vízilabdatornáján az 5-6. helyért játszott Magyarország  Olaszország mérkõzésen 
Fotó: MTI/Derencsényi István

Az olasz csapat büntetővel egyenlített a harmadik negyed elején, majd Faragó kapufát dobott. Nehezedett a helyzet, mert az olaszok sikeresen tördelték a meccset, mi meg elég statikusak voltunk elöl. Nem voltak meg a helyzetek, minden esetlegesnek bizonyult. Az olaszok ezt kihasználva a negywd közepén átvették a vezetést, miközben a magyar kapuban ismét Magyari Alda védett. Több gól már nem esett a harmadik negyedben, 8-9 volt az állás.

A negyedik negyedben kellett tehát megfordítani a mérkőzés állását. De a magyar csapat teljesítménye fokozatosan romlott. Az olaszok Marletta révén növelték az előnyt, miközben a magyarok másfél negyed óta nem lőttek gólt. Hiába voltunk előnyben, nem tudtuk gólra váltani. Ezt aztán Keszthelyi Rita törte meg, nagy gólt dobott, de az olaszok erre is válaszoltak. 

Kétgólos olasz előnynél az ellenfél már húzta az időt, s a maguk szempontjából igazuk is volt. De nem bírták ki, mert a magyar csapat Keszthelyi és Garda góljával 43 másodperccel a vége előtt egyenlített. A sírból hoztuk vissza ezt a meccset, jöhettek az ötméteresek.

FARAGÓ Kamilla
Faragó Kamilla a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi vízilabdatornáján az 5-6. helyért játszott Magyarország - Olaszország mérkõzésen
Fotó: MTI/Derencsényi István

A büntetőket a magyarok kezdték. Magyari Alda az első sorozatban védett, az első két magyar büntető bement. Majd Magyari Alda újabb olasz ötöst fogott meg, Szilágyi pedig belőtte 3-0 ide. Gurisatti lezárta a párharcot, Magyarország megszerezte az 5. helyet a vízilabdatornán.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!