Louis Saha a foci-Eb-ről álmodozik

Vágólapra másolva!
A Manchester United új sztárja, a Fulhamtől 12,8 millió fontért megszerzett Louis Saha reméli, tagja lesz a nyári portugáliai Európa-bajnokságon részt vevő francia válogatottnak.
Vágólapra másolva!

A 25 esztendős gall támadó - aki még egyszer sem volt felnőtt válogatott - remekül mutatkozott be új csapatában, első két meccsén három gólt szerzett. Saha bízik benne, hogy Jacques Santini szövetségi kapitány helyet szorít neki a Belgium elleni barátságos meccs keretében, amelynek névsorát csütörtökön hozzák nyilvánosságra.

"Az utóbbi hetek olyanok voltak számomra, mint egy forgószél, s meg kell bizonyosodnom róla, hogy a lábaim a földön maradtak. Közeledik a foci-Eb, s gyakran eszembe jut a francia válogatott. Remélem, rajta leszek az utazók listáján, de ez ügyben nem akarom stresszelni magam. Ha beválogatnának, azzal egy álmom válna valóra. A Manchesterben bizonyítani akarom, hogy elég jó vagyok - máskülönben nincs esélyem a portugál részvételre. Klubváltásom furcsa története egyeseket zavarhat, de önzőnek kellett lennem, nem hagyhattam ki ezt a remek lehetőséget, mert talán egész életemben bántam volna" - mondta a Fulhamtől érkezett gólvágó.

David Trezeguet és Thierry Henry helye bombabiztos a francia válogatott csatársorában, ám Santini cserelehetőségei behatároltak. A Liverpoolba tartó Djibril Cissé ötmeccses eltiltása miatt biztosan nem lesz ott az Eb-n, míg Steve Marlet és Sylvain Wiltord nincs túl jó formában és erőben mostanság.

A Manchester City csatára, Nicolas Anelka helye is biztos lenne, ha nem rúgta volna össze a port Santinival, aki a csatár bocsánatkérésére vár. A játékos a napokban kijelentette: hajlandó beszélni az edzővel, azaz jó esély van rá, hogy Anelka végül mégis tagja lesz a címvédő nyári keretének.

Az említetteken kívül Sidney Govou (Lyon) és Olivier Kapo (Auxerre) szintén megoldás lehet a kapitány számára, de Saha a francia ligában edződő duónál erősebb bajnokságban és jobb csapatban játszik. Azaz: ha állandósítja jelenlegi formáját, könnyen beférkőzhet az Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartott francia nemzeti csapatba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről