A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Storck megmondta, mi a magyarok célja az Eb-n

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai indulás előtt integetnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I-es terminálján
Vágólapra másolva!
Kedden 11 óra 40 perckor a Liszt Ferenc repülőtér 1-es termináljáról elindult a magyar labdarúgó-válogatottat a franciaországi Európa-bajnokságra repítő gép. Bernd Storck szerint a cél, hogy a csapat megmutassa, megérdemelten jutott ki az Eb-re.
Vágólapra másolva!

Az indulás előtt Bernd Storck szövetségi kapitány, illetve a játékosok részéről Lovrencsics Gergő tartott egy villámgyors sajtótájékoztatót.

A Lech Poznan szélsője elmondta, hogy mindenki nagyon izgatottan várja nemcsak az elutazást, hanem a 44 éves távollét utáni első Európa-bajnoki mérkőzést is.

Irány Franciaország! | Heading to France! #csakegyutt #Euro2016 #indulacsapat #budapestairport

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által közzétett fénykép,

„A két ausztriai edzőtáborban elvégeztük azt a munkát, amit szerettünk volna” – válaszolta a játékos az Origo kérdésére.

Franciaországban már csak az ellenfelekre kidolgozott taktikai finomítások várnak ránk.”

Bernd Storck ugyancsak jókedvűen és felszabadultan nyilatkozva elmondta, egy álom vált valóra mind a játékosok, mind a szurkolók számára, és a csapat immár készen áll, hogy megmutassa magát az Európa-bajnokságon. Storck nem titkolta, a játékosok és a stáb egyaránt rendkívül izgatottan várja a rajtot, de egyelőre csak egy általános célt fogalmazott meg.

Valószínűleg ők sem bánnák, ha minél később érnének csak haza az Eb-ről Forrás: AFP

„Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl, minden munkát el tudtunk végezni,

Egyelőre az a cél, hogy megmutassuk, megérdemelten vagyunk ott a mezőnyben.”

A kapitány újra elmondta, hogy mennyire hasznos volt az idei három - Horvátország, Elefántcsontpart és Németország elleni - felkészülési mérkőzés, ahol erős ellenfelek ellen hozhatta magát Eb-formába a csapat.

„Az első, június 14-i Ausztria elleni mérkőzésig a csapat napi két edzéssel készül, hogy a mérkőzés napjára kerüljön csúcsformába. A felkészülési találkozókon

és ami hibákat láttunk, azt még ki fogjuk javítani.”

Storck zárásként az Origo kérdésére elmondta, minden játékos egészséges, azok is kiváló formában várják az Eb-rajtot, akik kisebb sérülésekkel bajlódtak az elmúlt hetekben.

Niki Lauda légitársasága, a FlyNiki egyik A320-as gépe 11.40-kor hagyta el a ferihegyi aszfaltot, hogy két órával később már Nizzában landoljon, ahonnan a csapat a Terre Blanche-ban lévő bázisra buszozik. Itt lesz a válogatott főhadiszállása, ahonnan a három csoportmérkőzésére utazik.

Először június 13-án hagyja el a csapat a bázist, hogy elrepüljön az Ausztria elleni másnapi mérkőzésre Bordeaux-ba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!