A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Magyarázkodik a francia lap, a Le Figaro, "miért bukott meg Léon Marchand" a doppingvizsgálaton. Hétfőn reggel a doppingellenőrök meglátogatták a francia úszóbajnokot, de a fiatal sportoló nem volt ott, ahol lennie kellett volna.

A L'Équipe szerint hétfőn reggel 5:45-kor érkeztek a doppingellenőrök az olimpiai faluba, de hiába keresték a franciák sztárúszóját, Léon Marchand-t, akit így nem is tudtak ellenőrizni – írja a L'Équipe. Marchand már megnyerte a 400 méteres vegyesúszás olimpiai bajnoki címét, a siker után pedig átesett egy teszten, de a mulasztott vizsgálat miatt akár bajba is kerülhet.

OLYMPIC GAMES - PARIS 2024 - SWIMMING - 20240720
Nagy bajba kerülhet Léon Marchand
Fotó: KMSP via AFP / KMSP via AFP/KMSP

A 22 éves sportoló állítólag a francia úszószövetség által lefoglalt lakásban aludt, amely nem messze található a párizsi La Défense Arénától, az úszóversenyek helyszínétől. A hivatalos információ szerint azért döntött így az úszó, hogy többet tudjon pihenni (ezek szerint a franciáknak sem tetszik az olimpiai falu - a szerk.), ennek ellenére fontos, hogy a versenyző ott legyen, ahol előzőleg megjelölte, hogy az ellenőrök mintát tudjanak venni tőle. Amennyiben többször is megtörténik, hogy a doppingellenőrök nem találják az adott versenyzőt ott, ahol lennie kellene, akkor el is tilthatják.

Milák a 200 pillangón a tavalyi ob-n úszott idejével harmadik volt az olimpia előtt az időket tekintve, a házigazda franciák kedvence, a 400 méter vegyesen már győztes Léon Marchand, valamint a japán Honda előzte meg, de a japán már a legjobb 16 közé sem jutott be. Milák végül 1:53.92-vel csapott célba, a mezőnyből egyedüliként került 1:54 percen belülre.

A 200 pillangó középdöntői magyar idő szerint 20.41-kor kezdődnek majd.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!