A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Bár még négy nap van a párizsi olimpia megnyitójáig, Párizsban egyre elviselhetetlenebb az élet, lassan jobb, ha senki nem mozdul ki a lakásából. Mindenhol kordonok, rácsokkal elzárt területek, már nemcsak kocsival, de gyalog sem lehet közlekedni a francia fővárosban.

Mi lesz itt, ha végre valóban elkezdődnek a 33. nyári olimpiai játékok, tehetik fel a kérdést a párizsiak, akiknek napról napra egyre több gyötrelmet kell átélniük. Mit tud még kitalálni a főváros vezetése, amivel tovább nehezítheti a 8 millió lakosú nagyvárosban élők életét? 

Aggodalomra semmi ok, bőven szorult kreativitás a párizsi bürokratákba.

Miután az autósok életét már megkeserítették, a fővárost kettészelő folyót tönkretették, most a gyalogosokon a sor. Úgy tűnik, hogy igyekeznek a lehető legtöbb helyet, a lehető legkevesebb logikával elbarikádozni az ott élők elől. Ezen a videón például egy járdaszakasz látható, ami egyes részein olyan keskeny, hogy a testesebbek jobban teszik, ha vastagon bekenik magukat gépzsírral, mielőtt nekivágnak ennek a "macskajáratnak".

Hasonlóan szűk utcák persze léteznek máshol is, például az olaszországi Velencében, csakhogy azokat évszázadokkal ezelőtt építették, nem pedig most, mint a modern várostervezés iskolapéldájaként említett francia fővárosban.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!