A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Az SD Worx-Protime női kerékpárcsapat 2027-ig meghosszabbította az országúti mezőnyversenyben U23-as világbajnok Vas Blanka szerződését.

Az elmúlt években az egyik legeredményesebb női sornak számító holland klub hétfőn kora este a közösségi oldalán jelentette be, hogy 2027-ig megtoldotta a 22 éves, a párizsi olimpián hegyikerékpárban és az országúti mezőnyversenyben egyaránt rajthoz álló magyar bringás kontraktusát. Vas 2021 júniusa óta erősíti az SD Worxöt, eddigi szerződése az esztendő végéig szólt.

A bejegyzés felidézte, hogy Vas tavaly a női Giro d'Italián és a svájci körversenyen is nyert szakaszt az U23-as vb-cím elhódítása mellett, míg idén két napig viselte az éllovast illető piros trikót a Vueltán. 

A hegyi és az országúti szakág mellett késő ősszel és télen terepkerékpárban (cyclocross) versenyez, amelyben ugyancsak a világ legjobbjai között tartják számon.

Danny Stam, a csapat sportvezetője kiemelte: Vas óriási tehetség, olyan versenyző, aki sokféle terepen képes jó eredmények elérésére, így tovább folytatják a közös munkát a fejlődése érdekében.

"Jól érzem magam az SD Worx-Protime-nál, a csapaton belüli hangulat illik hozzám, tudom kombinálni a terepkerékpárt az országútival és a hegyikerékpárral, sok szabadságot kapok, otthon érzem magam itt" - idézte a bejelentés Vast, akinek bevallása szerint nem volt sok gondolkodási időre szüksége a hosszabbítás eldöntéséhez.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!