A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A friss Tour de France-győztes Tadej Pogacar nem áll rajthoz a párizsi olimpia országúti kerékpáros mezőnyversenyében.

A 25 éves szlovén kerékpáros vasárnap Nizzában pályafutása harmadik francia körversenyén diadalmaskodott, majd - a Szlovén Olimpiai Bizottság hétfői bejelentése szerint - fáradtságra hivatkozva lemondta az ötkarikás szereplést.

Sajnos Tadej Pogacar visszamondta részvételét, ennek okaként az extrém fáradtságot jelölte meg

 - idézi az MTI, Uros Murn, a szlovén férfi kerékpárosok szövetségi kapitányának közleményét.

Tadej Pogacar, Tour de France,
Tadej Pogacar már háromszoros Tour de France-győztesnek mondhatja magát
Fotó: Belga via AFP

Pogacar 26 éve nem látott duplázást hajtott végre azzal, hogy a májusi Giro d'Italia után a Tourt is megnyerte, erre előtte 1998-ban - születése évében - a legendás olasz Marco Pantani volt képes legutóbb. A szlovén klasszis mindkét versenyen meggyőző teljesítménnyel végzett az összetett első helyén, egyformán hat-hat szakaszgyőzelmet zsebelt be. Már az év elején leszögezte, hogy az idei fő célja a Giro, a Tour, illetve a szeptemberi zürichi világbajnokság megnyerése.

A párizsi ötkarikás játékokon az időfutamot most szombaton, míg a mezőnyversenyt jövő hét szombaton rendezik, Pogacar az előzetes tervek szerint utóbbin szerepelt volna.

Az már korábban kiderült, hogy Pogacar párja, a mezőnyversenyben és időfutamban egyaránt szlovén női bajnok Urska Zigart nagy meglepetésre nem kapott ötkarikás behívót a szlovén női szövetségi kapitánytól.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!