A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Foci-Eb, negyeddöntők, 2. nap: az angolok újabb lépést tehetnek a végső győzelem felé

Anglia - Németország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, nyolcaddöntő, Wembley Stadion, London, 2021.06.29.
LONDON, ENGLAND - JUNE 29: Harry Kane of England celebrates their side's victory with Kalvin Phillips after the UEFA Euro 2020 Championship Round of 16 match between England and Germany at Wembley Stadium on June 29, 2021 in London, England. (Photo by Frank Augstein - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Szombat este a labdarúgó Európa-bajnokságon két negyeddöntőt rendeznek. Este hattól a csehek találkoznak a dánokkal Bakuban, este kilenctől pedig a végső győzelemre is esélyes angolok az ukránokkal meccselnek Rómában.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül25 bejegyzés
10:03
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Visszapillantó

Visszapillantó a pénteki meccsekről. Az olaszok kiütötték a belgák semmit sem nyerő aranygenerációját.

10:06
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Egy angol igazolás

Az átigazolási piac az Európa-bajnokság alatt sem pang. A végső győzelemre esélyes angolok játékosa, Jadon Sanco a torna alatt írt alá a Manchester Unitedhoz.

Sanchótól sokat várnak Manchesterben Forrás: B/R Football @brfootball
10:23
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Gulácsiékhoz igazolt a portugál válogatott sztárja

A három magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig szerződtette a portugál válogatott André Silvát. További részletek ide kattintva olvashatók. 

10:42
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

A dánok életük meccsére készülnek

A dán és a cseh válogatott az egymás elleni szombati negyeddöntő előtt egyaránt arra készül, hogy megragadja Bakuban a kínálkozó lehetőséget, és bejusson a labdarúgó Európa-bajnokság legjobb négy csapata közé.

Kasper Hjulmand, a dán válogatott szövetségi kapitánya Forrás: Getty Images/Peter Dejong

"Ez egy olyan lehetőség, amilyen talán soha többé nem adódik az életünkben, egy olyan esély, amiért nagyon keményen megdolgoztunk" - jelentette ki Kasper Hjulmand, a dánok szövetségi kapitánya, akinek csapata szívproblémák miatt már az első csoportmeccsen elveszítette egyik legjobbját, Christian Eriksent, és két találkozót követően még pont nélkül állt, ám a csoportkör zárófordulójában, majd a Wales elleni nyolcaddöntőben is látványos játékkal győzött, és a szakértők többsége a csehek ellen is esélyesnek tartja az együttest.

11:06
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Eriksen már mosolyog

Egy dán kisfiú, Bjorn Bindzus kapta el egy fotóra Eriksent Forrás: bjornbindzusIInstagram
11:52
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Gyémánt vágja a gyémántot

A cseh válogatottat nem lehet leírni, ugyanis a dánokhoz hasonlóan Jaroslav Silhavy tanítványai is elsősorban egységes csapatjátékuknak köszönhetően jutottak el a legjobb nyolcig. Az pedig szintén óvatosságra intheti Dániát, hogy szombati riválisa az előző körben kaput eltaláló lövést sem engedélyezett Hollandiának.

A csehek a Puskás Arénában ejtették ki a nagy esélyes hollandokat Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A gyémánt vágja a gyémántot. Mind a két válogatott futballjának a szervezett csapatjáték és a nagy tempó az alapja, s mindkettő kedveli a kontrajátékot. Hasonlóak a fegyvereink" - jegyezte meg a meccsel kapcsolatban Jirí Chytry másodedző.

11:56
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Az olaszok a sérült Spinazzolát éltették

Az olasz csapat egyik legjobbjának, Leonardo Spinazzolának elszakadt az Achilles-ina a belgák elleni negyeddöntőben, így már nem léphet pályára az Európa-bajnokságon, ráadásul hosszú kihagyás vár rá. A pénteki győztes meccs után az olasz csapat játékosai Spinazzolát éltették a repülőgépen.

12:31
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Mancini beszéde az olasz győzelem után

12:38
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Immobile Oscar-díjas alakítása

Az olasz csatár a belgák elleni meccsen adta elő a nagyhalált, majd amikor csapata megszerezte a vezetést, azonnal meggyógyult.

13:10
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Az olaszok legjobbja már nem játszhat

A belgák elleni Európa-bajnoki negyeddöntőben elért 2-1-es siker után az olaszok Leonardo Spinazzola súlyos sérülése miatt szomorúak. Az AS Roma balhátvédje nem csupán a nemzeti csapat, hanem az egész Eb egyik legjobb teljesítményét nyújtotta eddig, a péntek esti, müncheni találkozó hajrájában azonban egy megindulásnál rosszul lépett és azonnal cserét kért.

Leonardo Spinazzola zokogott, amikor levitték a pályáról Forrás: Getty Images/Matthias Hangst

Egyelőre még nem lehet tudni a pontos diagnózist, de olasz lapok úgy tudják, hogy Spinazzola Achilles-ín-szakadást szenvedett, ami azt jelentené, hogy hosszú hónapokig nem futballozhat.

13:42
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Sancho kezdeni fog?

Angol sajtóértesülések szerint Jadon Sancho kezdeni fog az ukránok elleni negyeddöntőben. A 21 éves szélső eddig csak hat percet játszott az Európa-bajnokságon, ami bombameglepetés, hiszen az angol csapat egyik legnagyobb tehetsége. Sokak szerint Sancho eddig azért nem kapott lehetőséget, mert az Eb ideje alatt a Manchester Unitedba való átigazolásával foglalkozott. Június 30-án azonban hivatalos lett az üzlet, a szélső pedig elkezdett a csapatra fókuszálni, ezért állítólag Gareth Southgate ma este megadja neki a lehetőséget.

14:05
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

De Bruyne bokaszalag-szakadással játszott

Kevin De Bruyne, a belga válogatott sztárja bokaszalag-szakadással játszotta végig péntek este az Olaszország elleni negyeddöntőt a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Kevin De Bruyne volt a belga csapat egyik legjobbja az Eb-n Forrás: Getty Images/Matthias Hangst

"Számomra ez a 4-5 hét nagyon furcsa volt, de szeretném megköszönni az orvosi csapatnak a támogatását. Csoda volt, hogy pályára léphettem, mert egyértelműen van egy szakadás a bokámban. Úgy éreztem, játszanom kell a hazámért, sajnálom, hogy nem tudtam többet tenni" - mondta a 30 éves futballista.

14:28
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Notti Magiche

Az olaszok ezúttal is a Notti Magiche című klasszikust énekelték a győzelem után.

14:46
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Panenka szerint a dánok ellen nehezebb

"Kellemesen meglepett a csehek teljesítménye. A dánok elleni mérkőzés nehezebb lesz, mint a hollandok elleni. A dánok a csapatmunkára, az együttműködésre, a keménységre alapozzák a futballjukat. A hollandok egyértelmű favoritok voltak, ezért most sok szurkoló úgy gondolja, hogy a cseheknek le kell győzniük a dánokat. Ez trükkös dolog. De ha jól játszunk hátul és tartjuk magunkat a stílusunkhoz, akkor sikerülhet. A kieséses szakaszban a remény a büntetőpárbajig él" - mondta Antonín Panenka, aki 1976-ban megnyerte az Európa-bajnokságot a csehszlovák válogatottal, a döntőben pedig belőtte minden idők leghíresebb tizenegyesét, amit azóta rengetegen másolnak.

15:14
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Laudrupék nyomdokain

"Nem mindig magától értetődő, hogy egy olyan ország, mint Dánia kijut az Európa-bajnokságra. Most nagy lehetőségünk van arra, hogy valami rendkívüli dolgot tegyünk. Emlékszem, hogy az 1998-as csapat különleges része volt a gyerekkoromnak. Az az izgalom, amit ők keltettek, és amit most mi is megtapasztaltunk, egyszeri dolog az életben" - nyilatkozta a csehek elleni meccs előtt Jannik Vestergaard.

Brian Laudrup legendás gólöröme a brazilok elleni negyeddöntőben az 1998-as vb-n Forrás: AFP/Patrick Kovarik
15:47
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Ezért esélyesek a dánok

A dán válogatott a legutóbbi hat meccsén veretlen maradt a cseh csapat ellen.

16:07
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Megsérült az angolok szélsője

Gareth Southgate elmondta, hogy a csapat szélsője, Bukayo Saka kapott egy rúgást a németek elleni meccsen, így kérdéses a játéka az ukránok ellen. Ezért is pletykálják egyre többen, hogy Sancho kezdeni fog az esti mérkőzésen. 

16:23
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Pedri a futógép

Pedri, a spanyol válogatott 18 éves középpályása mind az öt mérkőzésen kezdőként lépett pályára az Európa-bajnokságon, egy perc híján pedig minden meccset végigjátszott, csak a Svájc elleni találkozó utolsó percében cserélték le a tizenegyespárbaj előtt. A kilencszeres válogatott játékos eddig 61,5 kilométert futott az Európa-bajnokságon.

Pedri a spanyol csapat egyik legjobbja az Eb-n Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton
16:43
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

17 év után ismét cseh gólkirály lesz?

Az Európa-bajnokság góllövőlistáját Cristiano Ronaldo vezeti öt találattal, de az ötszörös aranylabdás már a nyolcaddöntőben kiesett a portugál válogatottal. A még versenyben lévő játékosok közül a cseh Patrik Schicknek van négy gólja, így komoly esélye van rá, hogy behozza Ronaldót a góllövőlistán. Ha Schick betalálna ma este, akkor 17 év után újra cseh gólkirálya lehetne az Európa-bajnokságnak. A 2004-es tornán Milan Baros végzett az élén, szintén öt találattal.

17:18
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Jorginho, a passzkirály

Az olasz válogatott középpályása 71-szer passzolt a belgák ellen, amelyből 70 átadása sikeres lett. Az egész tornán eddig 371 passzt adott, tette mindezt 95 százalékos hatékonysággal, mindemellett 21 alkalommal szerelt az Eb során. Megvan az olaszok új Pirlója.

18:16
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Sevcsenko az ukrán sikerek kulcsa

Andrij Sevcsenko 2006-ban játékosként bevezette Ukrajnát története során először a világbajnokság negyeddöntőjébe. Az AC Milan legendája 2020-ban az ukrán válogatott szövetségi kapitányaként bejutatta a nemzeti csapatot az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe, szintén története során első alkalommal.

18:27
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

A nap legnagyobb sztárjai

Vajon ezúttal melyiküknek lesz a legjobb napja?

18:51
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Megvan a cseh-dán végeredménye?

A legutóbbi hat Csehország-Dánia mérkőzésből öt is döntetlennel ért véget. Az egyetlen kivétel egy vb-selejtező volt 2013-ban, amit Dánia nyert 3-0-ra.

19:06
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

A 2004-es Eb negyeddöntőjében a csehek nyertek

A Portugáliában rendezett Európa-bajnokság negyeddöntőjében Csehország 3-0-ra legyőzte Dániát. A gólokat Jan Koller és Milan Baros (2) szerezték.

19:16
július 03, 2021
Vágólapra másolva!

Ennyi volt mára!

Köszönjük a figyelmüket! További jó szórakozást kívánunk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!