A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A svédek új sztárját vinné a Real Madrid és az Arsenal

Horizontal
Alexander Isak felkeltette a legnagyobb klubok figyelmét
Vágólapra másolva!
A svéd válogatott eddig kiválóan teljesít a labdarúgó Európa-bajnokságon, ebben pedig nagy szerepe van a csapat fiatal támadójának, Alexander Isaknak, aki a csoportmérkőzések során több nagy európai klub, köztük az Arsenal és a Real Madrid érdeklődését is felkeltette.
Vágólapra másolva!

A Real Sociedad támadója az előző szezonban robbant be a köztudatba, amikor 34 meccsen 17 gólt lőtt, és emellett kiosztott két gólpasszt is. Remek teljesítményének köszönhetően pedig meghívót kapott a svéd válogatott Eb-re utazó keretébe.

A svéd válogatott eddig kiválóan szerepel a részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon, ugyanis hét ponttal csoportelsőként jutott tovább az E-csoportból, megelőzve a spanyolokat, a szlovákokat és a lengyeleket.

Alexander Isak felkeltette a legnagyobb klubok figyelmét Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A skandinávoknak ugyan nélkülözniük kell a legendás támadójukat, Zlatan Ibrahimovicot az Európa-bajnokságon, de így sincs okuk panaszra, hiszen Isak minden egyes alkalommal elkápráztatja a svéd szurkolókat.

A 21 éves csatár a csoportmérkőzések során egy gólpasszt jegyzett, ennek eredményeként pedig Európa legnagyobb klubjai figyeltek fel rá. A svédek jövő kedden lépnek pályára Ukrajna ellen a nyolcaddöntőben.

Sajtóhírek szerint az Arsenal, a Real Madrid és a Chelsea már egy ideje figyelemmel követi a tehetséges játékos fejlődését.

Az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta új csatár után nézne a nyáron, ugyanis Eddie Nketiah és Alexandre Lacazette jövője is bizonytalan egyelőre a londoni csapatnál. A 30 éves francia válogatott támadó szerződése jövő nyáron jár le, Pierre-Emerick Aubameyang teljesítményével pedig nincsenek megelégedve, a 32 éves gaboni játékos az előző idényben mindössze tízszer volt eredményes a Premier League-ben.

Azonban nem csupán az észak-londoni klub az egyetlen, amely szerződtetné Isakot a nyáron. A spanyol AS információ szerint Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke is szívesen látná csapatában a fiatal csatárt, aki Karim Benzema utódja lehet

A svéd válogatott 3-2-re legyőzte a lengyeleket az utolsó körben, ezzel csoportelsőként jutott tovább Forrás: AFP/Anatoly Maltsev

A spanyol lap beszámolója szerint Isakot éppen az az Universal Sport Group ügynökség képviseli, amely a Real karmesterét, Luka Modricot is, ez pedig előnyt jelenthet a madridiak számára. Az AS információi szerint Carlo Ancelotti csapata már felvette a kapcsolatot a játékos képviselőivel.

A Real Sociedad játékosának szerződése 2024-ig szól, viszont a kontraktusban 70 millió eurós kivásárlási záradék szerepel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!