Nézhetetlen második félidő, könnyed belga győzelem az oroszok ellen

Russia Soccer Euro 2020 Belgium - Russia soccer Union of European Football Associations football UEFA European Football Championship Soccer Euro Cup 2020 Euro 2020 Euro 2021 Horizontal
6571435 12.06.2021 Belgium's players celebrate the team's goal during the Euro 2020 group stage soccer match between Belgium and Russia, in Saint Petersburg, Russia. Vladimir Astapkovich / Sputnik (Photo by Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A belga labdarúgó-válogatott, amely a FIFA-világranglista vezetője, könnyedén, 3-0-ra nyert Oroszország ellen a két csapat szentpétervári találkozóján az Európa-bajnokság B-csoportjának első fordulójában. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a második félidő szinte nézhetetlen volt ezen a meccsen.
Vágólapra másolva!

Amikor a B-csoport szentpétervári meccse elkezdődött, még zajlott a drámai finn-dán meccs Koppenhágában. Korai góllal szerzett vezetést a belga csapat Szentpéterváron. A 10. percben Mertens a jobb oldalról viszonylag gyengén adta be a labdát. A középen álló Lukaku lesen volt, csakhogy úgy került hozzá a labda, hogy abba az oroszok részéről Szemjonov is beleért. Innentől kezdve a dolog már nem volt les, Lukaku pedig 10 méterről könnyedén szerezte meg a vezetést a belga csapatnak.

Belga gólöröm Szentpéterváron Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

A korán bekapott gól alaposan visszavetette az orosz csapatot. A 16. és a 17. percben két apró orosz helyzet jelezte, hogy nem csak a belgák vannak ott a pályán. Mario Fernandes Golovin beadása után a belga kapus, Courtois ölébe fejelt, majd egy perccel később Ozdojev 20 méterről lőtt mellé.

A 34. percben született meg a belga csapat második gólja. T. Hazard a bal szélről adott középre, a beadásba az orosz kapus még beleért, ám a középen álló Meunier elé került a labda, aki 7 méterről lőtte be a belgák második gólját. Sunyin, az orosz kapus még belepiszkált, de a gólt nem tudta megakadályozni.

A szünetben tehát 2-0-ra vezetett a belga csapat, amelynek a folytatásban nem volt sürgős, az idő Oroszországot sürgette inkább.

Csakhogy az oroszok nem tudtak gólt szerezni, legfeljebb enyhe mezőnyfölényt alakítottak ki.

A percek csak lassan csordogáltak, sok érdemi esemény nem történt. Egészen a 88. percig, amikor a belga Lukaku 14 méterről megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját.

Ezzel Lukaku az első játékos, aki egy meccsen két gólt lőtt az Európa-bajnokságon.

Aztán egyszer csak vége lett a meccsnek, a belgák elkönyvelhették az első győzelmüket, az oroszok meg pont nélkül maradtak. A csoportban a belga csapat áll az első helyen 3 ponttal, a finneknek ugyancsak 3 pontjuk van. Dánia és Oroszország 0 pontos az első kör után.

10GólRomelu Lukaku
34GólThomas Meunier
88GólRomelu Lukaku
Összeállítások
3-4-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Az Európa-bajnokság szombati másik két meccsének eredménye: Wales-Svájc 1-1 és Finnország-Dánia 1-0.

A vasárnapi játéknapon 15.00-tól Anglia-Horvátország, 18.00-tól Ausztria-Északmacedónia, míg 21.00-tól Hollandia-Ukrajna mérkőzést rendeznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!