Gulácsi Péter: Magyarországnak nagyon erős csapata van

Magyarország - Írország, barátságos válogatott-mérkőzés, barátságos mérkőzés, felkészülési mérkőzés, labdarúgás, foci, magyar labdarúgó-válogatott, Szusza Ferenc stadion, 2021.06.08., Gulácsi Péter
Gulácsi Péter
Vágólapra másolva!
A német Kicker című lapnak adott interjút Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa egy nappal a keddi Magyarország-Portugália Eb-mérkőzés előtt. 
Vágólapra másolva!

Cristiano Ronaldo és Bruno Fernades lövései egészen biztosan nagy feladat elé állítják a magyar válogatott kapusát - ezzel indítja a cikket a Kicker. Megjegyzik, hogy a magyar labdarúgó-válogatott története során negyedik alkalommal játszik Európa-bajnokságon. Most egy olyan csoportba került, ahol a címvédő (Portugália) és a világbajnok (Franciaország) is szerepel. Meg Németország.

A lap arról is ír, hogy Gulácsinak a világ legjobb támadójátékosaival kell majd szembenéznie.

Megemlítik Kylian Mbappé, Antoine Griezmann vagy Karim Benzema nevét a franciáktól, míg a németektől Thomas Müllerét és Timo Wernerét.

Gulácsi Péter úgy véli, hogy a magyar válogatottról nem szabad úgy beszélni, mint egy olyan csapatról, amelynek semmilyen esélye nincsen. Mindenesetre az a tény, hogy a Puskás Arénában 67 ezer ember előtt lehet majd játszani, feldobja a magyar kapust.

A telt házas budapesti Európa-bajnokság minden magyar játékosnak olyan élményeket okoz majd, amit soha nem fog elfelejteni.

Gulácsi Péter azt mondja, hogy a magyaroknak erős csapatuk van Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Robert Michael

Gulácsi így folytatta: "Ha megnézzük az ellenfeleink nevét és a játékosok minőségét, akkor azt mondhatjuk, hogy óriási kihívásokkal nézünk szembe ezen az Európa-bajnokságon.

A Nemzetek Ligája B-osztályában elsők lettünk és felkerültünk az A-osztályba. A nemzetközi fociban egyre kisebbek a különbségek."

Gulácsi beszélt arról is, hogy az Eb 11 rendező városa közül csak Budapesten lesz telt ház a Puskás Arénában. "Az általános helyzet ebben a tekintetben Magyarországon nagyon jó. Az ország fele be van oltva, a kijárási tilalom feloldásra került, az éttermek ismét nyitva vannak.

Gulácsi Péter szerint minden játékosnak óriási élmény lesz a telt házas Puskás Arénában játszani Fotó: Csudai Sándor - Origo

Gulácsi nagyon várja a magyar-német meccset is, amelyet nem Budapesten, hanem Münchenben rendeznek majd meg június 23-án. Különösen azért, mert az egyik példaképe a német válogatott kapusa, Manuel Neuer.

Rendkívül nagy tiszteletben tartom ezeket a kapusokat, de számomra Manuel Neuer előttük áll, főleg azért, mert elképesztő, hogyan tért vissza a sérülése után."

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!