Karszalaggal mehetnek be a szurkolók a Puskás Arénába a foci-Eb-n

Fehervar v Ujpest - Hungarian CUP Final 2021 fehervar ujpest hungarian cup final fehervár match mol hungarian cup final view robert szaniszló nurphoto daytime field house light soccer fehervár robert szaniszló
View before at MOL Hungarian CUP Final 2021 match between Fehervár and Ujpest at Puskás Aréna on May 03, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az UEFA a honlapján közzétette az Európa-bajnokság idejére vonatkozó Covid-19-cel kapcsolatos szabályozásokat, így kiderült, hogy a Puskás Arénába milyen feltételekkel mehetnek be a mérkőzésekre jeggyel rendelkező szurkolók a június 11-én kezdődő foci-Eb ideje alatt.
Vágólapra másolva!

A stadionba történő belépéshez természetesen szükség van a meccsjegyre, valamint útlevélre vagy személyazonosító igazolványra és maszkra is.

Mindemellett csak egy speciális karszalaggal lehet bejutni, anélkül senki nem léphet be a stadion területére.

A karszalaghoz az adott meccs napján vagy egy nappal előtte lehet hozzájutni, méghozzá úgy, hogy a megfelelő személyi okmány mellett szükésges igazolni a koronavírus elleni védettséget. Ezt a védettségi igazolvánnyal vagy az EESZT hivatalos alkalmazásán keresztül digitálisan is lehet igazolni.

Szigorú szabályozások lesznek a Puskás Arénában az Eb ideje alatt Forrás: NurPhoto via Getty Images/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A 18 év alatti fiatalok kivételt képeznek a karszalag viselete alól, de csak olyan felnőtt kíséretében juthatnak be a stadionba, aki rendelkezik karszalaggal.

A karszalagokhoz Budapesten négy helyszínen, a Papp László Sportarénában, a Groupama Arénában, a Városligetben és a Liszt Ferenc Repülőtéren lehet hozzájutni.

Mindemellett a beléptetés előtt testhőmérséklet-mérésre is sor kel majd, és aki 37,8 Celsius fok fölötti értéket produkál, nem mehet be az arénába.

A részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság június 11-én kezdődik és július 11-ig tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!