A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szalai Ádám olyat tett ezen az Eb-n, amire korábban egyetlen magyar sem volt képes

Németország - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Allianz Arena, München, 2021.06.23.
MUNICH, GERMANY - JUNE 23: Adam Szalai of Hungary celebrates 0-1 with Loic Nego of Hungary, Adam Nagy of Hungary during the match between Germany v Hungary at the Allianz Arena on June 23, 2021 in Munich Germany (Photo by Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Szalai Ádám, a magyar válogatott futballistája nagyszerű teljesítménnyel hallgattatta el kritikusait a 2-2-es eredménnyel véget érő, Németország elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.
Vágólapra másolva!

Azután, hogy a magyar válogatott 33 éves támadója kapott egy ütést a fejére Franciaország ellen, még a pályára lépése is kérdésessé vált az utolsó, Németország elleni mérkőzésre.

Ennek ellenére Szalai nem csak hogy a pályán volt szerda este, de fantasztikus teljesítményével bebizonyította, hogy miért is olyan fontos eleme Marco Rossi taktikájának. A 11. percben Sallai Roland beadását követően gyönyörűen fejelt a német kapujába.

Szalai Ádám gyönyörű fejesével közel egy órán át vezettünk a német válogatott ellen Forrás: Getty Images/Soccrates Images B.V./Laurens Lindhout

Találatával a mieink 55 percen át vezettek, majd jött Kai Havertz egyenlítése. A nemzeti csapat ezután nem zuhant össze, hanem Schafer András két perccel a kapott gól után ismét a mieinket juttatta előnyhöz. A fiatal játékos Szalai Ádám gólpasszából fejelte el a labdát Manuel Neuer mellett.

Szalai lett az Európa-bajnokságok történetének első magyar játékosa, aki egynél több kontinenstornán is gólt tudott szerezni.

A támadó pedig csatlakozott Bene Ferenchez, Novák Dezsőhöz és Dzsudzsák Balázshoz, akik egyaránt két-két góllal a legeredményesebb magyar futballisták az Eb-ken.

A magyar válogatott 2-2-es eredményével ismét büszkévé tette rajongóit, Szalai Ádám pedig újfent elhallgattatta kritikusait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!