Christian Eriksen a helyszínen láthatja az Eb-döntőt

Dánia - Finnország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, B csoport, Parken Stadion, Koppenhága, 2021.06.12.
COPENHAGEN, DENMARK - JUNE 12: Medics surround Christian Eriksen of Denmark as he receives treatment during the UEFA Euro 2020 Championship Group B match between Denmark and Finland on June 12, 2021 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Martin Meissner - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) meghívta a vasárnapi Eb-döntőre a dán Christian Eriksent, valamint azokat a mentőorvosokat, akik június 12-én a koppenhágai stadionban megmentették a futballista életét.
Vágólapra másolva!

A dán válogatott sztárja a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének hajrájában lett rosszul, majd esett össze a pályán. Csapatkapitánya, Simon Kjaer ugrott oda elsőként, majd a pályára érkező csapatorvosok kezdték meg az ápolását, hogy aztán a stadionban készenlétben álló mentők vegyék át, akik megkezdték az újraélesztést, megmentve ezzel a Eriksen életét.

Christian Eriksen életét a gyors és szakszerű beavatkozás mentette meg Forrás: Getty Images/2021 Martin Meissner - Pool

A dán futballistát másnap megműtötték, és már elhagyhatta a kórházat. Az UEFA sem feledkezett meg róla: Eriksent, a feleségét és a focista életét megmentő hat mentőorvost és -ápolót meghívta a szervezet a július 11-i, vasárnapi Eb-döntőre. Ahol akár még a dánok is játszhatnak, amennyiben szerdán legyőzik Angliát.

Eriksen még nem válaszolt a meghívásra, ugyanakkor az egyik mentős nyilatkozott a Fagsbladet című lapnak.

"Olyan izgatott vagyok, mint egy gyerek Szentestén. Nagyon büszke vagyok arra, amit tettem, amit az egész csapatunk tett, mert nem egyemberes munka volt" - mondta Peder Ersgaard.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!