A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az angolok szövetségi kapitánya elárulta, mit mondott neki a megalázott játékosa

Jack Grealish, Gareth Southgate
Gareth Southgate magyaráz Grealishnek a becserélése előtt
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban beszámoltunk, az angol válogatott szerda este hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a dán csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében. Gareth Southgate szövetségi kapitány elárulta, hogy a második találat után miért hozta le a pályáról a nem sokkal korábban pályára lépő Jack Grealisht, illetve hogy a közönségkedvenc játékos mit mondott neki a lecserélése pillanatában.
Vágólapra másolva!

Grealish a 69. percben állt be Bukayo Saka helyére, majd a hosszabbításban 2-1-es állásnál az Atlético Madrid jobbhátvédje, Kieran Trippier váltotta. Sokan nem értették Southgate döntését, hogy miért csak 35 percet adott az Aston Villa 25 éves sztárjának, az angol szakember azonban a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón magyarázatot adott.

Gareth Southgate magyaráz Grealishnek a becserélése előtt Forrás: AFP/Justin Tallis

"Sterling olyan jól játszott az egész mérkőzés alatt, hogy Foden és Grealish között kellett döntenem" – indokolt az angol szövetségi kapitány, aki elárulta azt is, hogy mit mondott neki a játékos, miután lecserélte bő félórányi játék után.

– idézte Southgate a játékosát, majd hozzátette: "Grealish remekül játszott, pontosan azt hozta, amit a meccs azon szakaszában vártunk tőle."

A középpályás meglehetősen csalódottnak tűnt, amikor lecserélték, ráadásul amiatt sem lehetett eddig túl boldog, hogy az Eb-n csak elvétve kapott lehetőséget, viszont a döntőbe jutás alighanem kárpótolta.

Anglia vasárnap este az olasz válogatottal találkozik a Wembley-ben az Európa-bajnokság döntőjében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!