A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Megvan az adatelemző tippje a katari vb győztesére

Brazília, foci, brazil labdarúgó-válogatott
Brazil's forward Neymar (2nd-R) celebrates with his teammates scoring his team's third goal during the friendly football match between Brazil and Tunisia at the Parc des Princes in Paris on September 27, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint Brazília futballválogatottja a vasárnap kezdődő katari világbajnokság favoritja.
Vágólapra másolva!

A Nielsen adatelemző leányvállalatának csütörtöki közleménye szerint a dél-amerikai sztárcsapatnak 20 százalékos esélye van arra, hogy december 18-án megszerezze a trófeát. A brazil válogatott azóta, hogy a belgáktól elszenvedett vereséggel a negyeddöntőben búcsúzott a 2018-as vb-n, 50 mérkőzést játszott, és ezek közül mindössze hármat veszített el.

Brazília lehet a katari vb befutója Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A rangsorban a második a Lionel Messivel felálló Argentína, melynek végső sikerére a szimuláció szerint 16 százalék az esély. Az 1986 óta első vb-diadalukra hajtó dél-amerikaiak a számukra a nyolcaddöntőben véget érő 2018-as torna óta négyszer maradtak alul, de már több mint három éve nem kaptak ki, legutóbb 2019 júliusában a braziloktól szenvedtek vereséget.

Amennyiben a brazil és az argentin gárda is megnyeri csoportját, azonos ágon folytatják szereplésüket és az elődöntőben összekerülhetnek egymással.

Az európai válogatottak közül Spanyolország és Hollandia végső sikerére van a legnagyobb esély (7 százalék) az elemzés szerint, a sorban ezután jön az előző vb-n bronzérmes Belgium (6 százalék) és a címvédő Franciaország (5 százalék).

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!