A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Hétfőn délben, pontban 12 óra 45 perckor a Bernabeu-stadion irodájában Zinedine Zidane aláírta szerződését, amely az elkövetkező négy szezonra a Real Madridhoz köti a 29 éves francia futballistát. Zidane ára az utolsó pillanatban - az eladó klubbal, a Juventusszal folytatott faxváltás következtében - 11,5 milliárd pesetáról 13 milliárdra (65 millió dollár) emelkedett, így vitán felül ő minden idők legdrágább labdarúgója.

A 65-szörös válogatott francia sztár vasárnap este tízkor érkezett magángépen Madrid Torrejón nevű repülőterére, ahol Jorge Valdano, a Real klubigazgatója fogadta. Az éjszakát ügynöke, Alain Migliacco egyik barátjának lakásán töltötte, majd kedden reggel a fővárosi Ruber Klinikán megejtették az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatot, amely mindent rendben talált. Eközben Florentino Pérez klubelnök heves faxüzenetváltásba bonyolódott a Juventus illetékeseivel, s mire elült a csatazaj, az eredetileg 11,5 milliárd pesetás vételárból 13 milliárd lett...

Fél tizenkettő előtt öt perccel egy teherautó megérkezett a Bernabeu-stadionba a Real új szezonra szóló mezeivel, amelyek közül - mint hamarosan kiderült - Zidane-t az 5-ös számú illeti meg. (Nem a 21-es, ahogy előzőleg gondolták.)

"Alig várom már, hogy felvegyem a Real Madrid mezét" - mondta hat tévétársaság kameráinak kereszttüzében a sztár. "Köszönjük, Zinedine Zidane, hogy eljöttél hozzánk, és öregbíteni fogod a klub legendáját" - válaszolt Florentino Pérez elnök.

Zidane honlapján 14.55-kor jelent meg hivatalosan, hogy a játékos aláírt a Madridhoz. 15.05-kor Zidane elhagyta a jégcsarnokot, az ünnepélyes ebédre hajtatott, majd 17 óra magánrepülőre szállt, vissza Párizsba.

Ch. Gáll András
(SZTÁR Sport)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!