Vágólapra másolva!
A nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy hová igazol a brazil gólgép, Mário Jardel. A csatár mindenképpen távozni akart a Galatasaraytól, és kérőben sem akadt hiány, ám Jardel kissé válogatósnak bizonyult. Nos, úgy tűnik, megszületett a válasz, portugál források szerint ugyanis a futballista megegyezett egykori klubja, az FC Porto vezetőivel.

A történet még tavaly decemberben kezdődött, amikor Jardel még ontotta a gólokat Törökországban, de ennek ellenére kijelentette, hogy nem érzi jól magát Isztambulban, nem tetszik neki az ottani életstílus. Az még nem volt olyan nagy fordulat, az már inkább, hogy kijelentette: előszerződést írt alá a Benficával, vagyis egykori egyesülete, az FC Porto legnagyobb riválisával.

A lisszaboni szurkolók azonban korán örültek, mert a Benfica anyagi nehézségei miatt nem tudta realizálni a transzfert. Nyáron aztán jött az Olympique Marseille, és vele is sikerült mindenben megegyezni, de Jardel végül mégsem írt alá az OM-hez, mivel megsértődött a francia klub vezetőjének, Bernard Tapie-nak az egyik nyilatkozatán. A Galatasaraynál már kezdték unni Jardelt, és kijelentették, hogy ha így áll a helyzet, akkor - mivel szerződése még mindig a törökökhöz köti - szépen térjen vissza Isztambulba, és kezdje meg az edzéseket. Ehhez azonban a csatárnak nem fűlt a foga, és döntött: visszatér a Portóba.

A Sárkányoknál tárt karokkal fogadták, a transzfernek valószínűleg csak egyvalaki nem örült: a klub csatára, a brazil Pena, aki így valószínűleg kimarad majd a csapatból, hiszen a Porto az argentin Juan Esnáidert is szerződtette a Juventustól. Pedig Pena sem rossz játékos: az előző szezonban gólkirály lett Portugáliában, a múlt héten pedig négy gólt rúgott a walesi Barry Townnak.

Korábban:

Jardel nem megy Marseille-be

Mindent egy helyen az Eb-ről