Vágólapra másolva!
Nem akármilyen mérkőzéseket rendeztek szombaton az angol bajnokságban, hiszen az öt összecsapás mindegyikén született legalább két gól, és a váratlan eredmények sem maradtak el. A legnagyobb meglepetést azt jelentette, hogy a Manchester United hazai pályán kapott ki a Bolton Wandererstől, de az sem megszokott eredmény, hogy az Arsenal 3-3-as döntetlent ért el a Highburyben az újonc Blackburn Rovers ellen. A legváratlanabb esemény a Goodison Parkban történt, ahol az Aston Villa kapusa, Peter Schmeichel is feliratkozott a gólszerzők közé.

A Vörös Ördögök a hét közben a Bajnokok Ligájában szenvedtek vereséget az Old Traffordon, és Sir Alex Ferguson mesternek nem nagyon nyerhette el a tetszését a spanyolok ellen nyújtott játék, hiszen nem kevesebb, mint nyolc helyen megváltoztatta a kezdő tizenegyet.

A gárdában csupán Verón, Brown és Barthez marad benn - utóbbi kettő annak ellenére, hogy tevékeny szerepet vállaltak a Depor két találatában is. A védelemben Laurent Blanc helyét az a veterán David May foglalta el, aki az elmúlt két szezonban alig lépett pályára, David Beckham és Ruud van Nistelrooy viszont a kispadon sem kapott helyet.

Ennek ellenére a MU nem kezdett rosszul, és Verón parádés szabadrúgásával meg is szerezte a vezetést. Ezt azonban nem követte a drukkerek által elvárt gólzápor, sőt, a Bolton felbátorodott, és egyre több remek támadást indított, és az egyik ilyen attak végén Kevin Nolan egy remekbeszabott kapáslövéssel kiegyenlített. A szünet után is kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét együttes előtt adódtak helyzetek, de a győzelmet végül a vendégek szerezték meg. Egy előrevágott labdánál Wes Brown (már megint ő) addig szerencsétlenkedett, míg Michael Ricketts lecsapott, és a kétségbeesetten vetődő Barthez felett a hálóba emelt. Történelmi győzelem volt ez a Bolton részéről, hiszen a Manchester a Premier League létrehozása, azaz 1992 óta egyszer sem kapott ki az Old Traffordon azután, hogy vezetést szerzett. Pedig Sir Alex napja remekül indult, hiszen kedvenc versenylova, Gibraltár Sziklája első helyen végzett futamában...

A MU veresége lehetőséget adott az Arsenal számára, hogy még jobban elhúzzon a nagy riválistól, de ezt nem sikerült a kellő mértékben végrehajtani, mert az Ágyúsok csak egy pontot szereztek. A Highburyban a Blackburn Rovers vendégszerepelt, és az első félidő alapján megérdemelten szerzett vezetést, igaz, vezető találatához az is kellett, hogy a sérült David Seamant pótló Richard Wright kissé elnézze Keith Gillespie lövését a rövid saroknál. A második játékrészben aztán rákapcsolt az Arsenal, és a remekül futballozó Robert Pires vezérletével fordítani tudott. Kapusa, Wright azonban továbbra sem volt csúcsformában, és David Dunn távoli lövésénél is csak árnyékra vetődött. Az Ágyúsok ezt követően megint vezetés szereztek (Thierry Henry a legutóbbi négy meccsén hatszor volt eredményes), ám Dunn újabb messziről elengedett próbálkozása ismét utat talált a hálóba.

Az Aston Villa először szenvedett vereséget ebben a szezonban, mégpedig teljesen megérdemelten, hiszen az Everton sokkal jobban futballozott a birminghamieknél. A mérkőzés mégsem a jó liverpooli játék miatt marad emlékezetes, hanem Peter Schmeichel góljáért: a dán óriás az utolsó percben előrement egy szögletnél, és ha már ott járt, akkor a hosszú oldalon be is talált a kapuba. A portásnak egyébként ez már nem az első gólja volt pályafutása során: anno Dániában, klubcsapatában egy időben ő számított a rendszeresen ítéletvégrehajtónak, tizenegyesből volt eredményes a dán válogatottban is, a Manchester United színeiben pedig a Rotor Volgográd elleni UEFA-kupa meccsen talált be.

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről