Vágólapra másolva!
Hétfőn megkezdődött a korábban a Bayer Leverkusen együttesét edző Christoph Daum pere. A török Besiktas jelenlegi trénere elhíresült kábítószeres ügyéért a bíróság előtt felel. A koblenzi bíróságon kábítószer birtoklásával, s annak fogyasztásával vádolják. Ennek ellenére Reiner Calmund, a Leverkusen menedzsere kijelentette, a tréner idővel akár a Bundesligában is dolgozhat.

"Daum visszatésére a Bundesligába hosszú időbe telhet, de erre meg kell neki adni az esélyt" - mondta a menedzser, akit tanúként idézett be a koblenzi bíróság.A korábban kokainfüggő vádlott a Stuttgarter Zeitungban a következőt nyilatkozta: "1999 őszén elhagyni kényszerültem a családomat, s ez 27 év házasság után roppant nehézséget okozott nekem. Egy hotelban laktam, személyes gondjaimon a kábítószer segítségével próbáltam enyhíteni."

Calmund szavaiból az derül ki, volt klubjánál máris megbocsátottak neki, kérdéses azonban, hogy a 2002 februárjában esedékes ítélethozatalban a bírák is hasonlóképpen gondolkodnak-e. Egyébként az a szóbeszéd járja, hogy Daum elhagyja a Besiktast. A szakember nincsen megelégedve a klubvezetés üzletpolitikájával, nevezetesen azzal,hogy a célkitűzések nem állnak szinkronban a klub játékosvásárlási, illetve -eladási stratégiájával. Daum helyére felmerült Bicskei Bertalan és Mészöly Kálmán neve is, de hivatalosan a klubtól egyik magyar szakembert sem keresték meg.

Thury Gábor

Korábban:

Daum-dilemmák a Besiktanál

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!