Vágólapra másolva!
A magyar játékosokat foglalkoztató csapatok közül mind Cottbus, mind a Hertha nehéz mérkőzés előtt áll a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga hét végi fordulójában. Sebőkék ugyanis a Dortmundod fogadják, míg a Hertha idegenbe, Nürnbergbe látogat.

A Kaiserslautern svéd válogatott-
jának óriási szerencséje volt

A bajnok Bayern München Kölnbe látogat és bár a fél csapat sérült, esélyes a győzelemre. Lizarazu, Scholl, Niko Kovac, Elber, Effenberg, Jeremies és Jancker a lelátóról nézheti az eseményeket, Ottmar Hitzfeldnek az a szerencséje, hogy a sokadik cserék között is olyan klasszis támadókkal bír, mint a perui Pizarro és a paraguayi Santa Cruz. A hazaiaknál Arveladze izomsérülése rendbe jött, ellenben Balics és Timm hiányzik.

Érdekes mérkőzés vár a Kaiserslauternre is, amely a Schalke ellen veszi fel a harcot. A hazaiaknál biztosan nem játszik Knavs, Hrisztov és Marschall, ellenben ismét helyet kap a jobb oldalon Mario Basler. Rossz hír, hogy Jörgen Pettersson sem szerepelhet, miután csütörtökön súlyos autóbalesetet szenvedett. A svéd játékos ugyan nem sérült meg, de a másik autóban utazó 20 éves fiatalember életét vesztette. A gelsenkirchenieknél Wilmots, Eigenrauch, Mpenza és Agali maródi.

Ami a többi magyart illeti: a Hertha Nürnbergbe utazik és a kezdőcsapatban mind Király, mind Dárdai helyet kap majd. Konsztantinidisz, Deisler és Nedzipi sérülés, Daei válogatottbeli elfoglaltsága miatt hiányzik. Lisztes csapata, a Werder Bremen a Wolfsburggal meccsel, a Kicker szerint Lisztessel a kezdőcsapatban.

Bundesliga, 11. forduló:
Október 27., szombat, 15.30:
1860 München - Bayer Leverkusen
VfB Stuttgart - FC St. Pauli
Energie Cottbus - Borussia Dortmund
Werder Bremen - VfL Wolfsburg
FC Köln - Bayern München
FC Kaiserslautern - Schalke 04
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg
Október 28., vasárnap, 17.30:
FC Nürnberg - Hertha BSC Berlin
Hamburger SV - Hansa Rostock

Pincési László

Korábban:

Freiburg-bravúr Dortmundban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!