A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters

Beckenbauer (jobbra) győztes
pozícióból beszélhet

Egidius Braun, a DFB leköszönő elnöke jelenleg kórházban van, a 75 éves sportdiplomata várhatóan még a héten szívműtéten esik át. Helyére Gerhard Mayer-Vorfelder pályázik a legnagyobb eséllyel.

A DFB vezetőségét az utóbbi időben többen támadták, mivel a válogatott leszerepelt az Európa-bajnokságon. Ugyanakkor Beckenbauer személyes sikerének könyvelték el, hogy Németország elnyerte a 2006-os világbajnokság rendezési jogát Dél-Afrikával szemben.

- Kevés primitívebb dolgot tudok elképzelni, mint egy ilyen sületlen tréfát - adott hangot nemtetszésének Beckenbauer, a német Titanic című szatirikus vicclap vesztegetési kísérletével kapcsolatban.

Beckenbauer elítélte az újságot, amelynek munkatársai a 2006-os labdarúgó világbajnokság helyszín kijelölésének előestéjén olyan levélkéket csúsztattak be a FIFA küldöttek szállodaszobáiba, melyekben megpróbálták "megvesztegetni" a szavazókat.

- A lap szegénységi bizonyítványa ez a tréfa, ráadásul megkeseríti a győzelmünk ízét - mondta Beckenbauer.

(MTI)

Korábban:

A 2006-os vb-rendezés elnyeréséért Anglia, Dél-Afrika, Marokkó és Németország volt versenyben. Brazília három nappal a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) végrehajtó bizottságának döntése előtt visszalépett. A két nagy esélyes, Németország és Dél-Afrika között rendkívül szoros verseny döntött az európaiak mellett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!