Vágólapra másolva!
Görbicz Anita olimpiai naplója kizárólagosan az [origo]-nak, 6. rész.
Vágólapra másolva!

Szombaton és vasárnap a családdal pihentem, kikapcsolódtam, egyszersmind készültem a hétfőn kezdődő tatai edzőtáborozásra. Most már egyik edzőtábor követi a másikat, s ez így fog menni az olimpiáig. Reggel futunk, utána erősítünk, délután pedig labdás foglalkozás következik, már taktikai elemeket is gyakoroltat velünk Mocsai Lajos vezetőedző és segítője, Marczinka Zoltán.

A hasizomhúzódásom már majdnem teljesen rendbe jött, 99 százalékos állapotban vagyok - persze kimondott hasizomgyakorlatokat még nem végezhetek. Amit azonban elveszítek a réven, azt behozom a vámon: amennyivel kevesebbet gyötörhetem a testemet, annál intenzívebben foglalkoznak a lelkemmel. Igen, a lelkemmel, azaz a lelkünkkel, ugyanis Vura Márta személyében immár pszichológus is foglalkozik velünk. Mocsai mester úgy gondolta, hogy a dánok ellen hatgólos előnyről elveszített sydneyi olimpiai döntő és a legutóbbi, horvátországi vb fináléja, amit hétgólos vezetésünkről buktunk el, lélektani okok következménye.

Van is benne valami, bár én csak az utóbbiban voltam benne, 2000-ben még nem voltam felnőtt válogatott. Márta egyébként kitűnő szakember, annak idején Egerszegi Krisztina lelkét is ápolta, nem is eredménytelenül, amit az öt olimpiai aranyérem bizonyít...

Mi eggyel is beérnénk...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről