A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Fontos dolgok dőltek el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 138. közgyűlésén

Five-ring emblem for Tokyo 2020 Olympics Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Ga Momentum feeling utilize build stren
Megérkezett Tokióba az olimpiai ötkarika
Vágólapra másolva!
A jövőben nagyobb hatáskörrel működik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága.
Vágólapra másolva!

A tokiói játékok keretében tartott, 138. NOB-közgyűlésen a tagok megszavazták, hogy a világszervezetet irányító testület - amelyet Thomas Bach NOB-elnök vezet - saját hatáskörben, átmenetileg kivehet sportágakat az ötkarikás programból. Eddig a 15 fős végrehajtó bizottság csak javaslatot tehetett erre vonatkozólag, és a közgyűlésnek szavazásán született meg a döntés.

A jövőben nagyobb hatáskörrel redelkezik majd a NOB végrehajtó bizottsága Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Shohei Izumi

John Coates NOB-alelnök vasárnap közölte, az ideglenes kizárás akkor következhet be, ha az adott sportág nemzetközi szövetsége nem követi a NOB végrehajtó bizottságának előírásait. Az ausztrál sportdiplomata kifejtette, hogy az elmúlt években egy bizonyos sportági világszervezet alapos okokból négy konkrét utasítást is kapott, illetve hogy el akarják kerülni, hogy folt essen az olimpiai mozgalom hírnevén. Bár Coates nem nevezett meg a sportágat, minden bizonnyal a súlyemelésről van szó.

A NOB égisze alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) ugyanis júniusban bűnrészességgel és manipulációval vádolta meg Aján Tamást, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) tavaly áprilisban lemondott elnökét és Nicu Vlad román alelnököt is, utóbbi ezért másfél hónapja visszalépett pozíciójából.

Az ITA-t novemberben kérte fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), hogy vizsgálódjon Aján Tamás és más IWF-vezetők ügyében. A tesztelő ügynökség többek között azt ellenőrizte, hogy a magyar sportdiplomata hivatali ideje alatt elkövetett-e szabálysértést, eltussolt-e doppingeseteket. Nicu Vlad ellen ugyanezek a vádak merültek fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!