Meglepetésre búcsúzott a portugál férfi kéziválogatott a tokiói olimpiától

handball Horizontal, Portugália, Japán, kézilabda
Kiestek a portugál férfi kézilabdázók
Vágólapra másolva!
A portugál férfi kézilabda-válogatott óriási meglepetésre 31-30-ra kikapott a házigazda Japántól a tokiói olimpia csoportkörének ötödik, utolsó fordulójában, ezért nem jutott tovább a negyeddöntőbe. A németek viszont legyőzték Brazíliát, így ők ott lesznek az egyenes kieséses szakaszban.
Vágólapra másolva!

A MOL-Pick Szeged portugál irányítója, Miguel Martins három lövésből két gólt szerzett.

Kiestek a portugál férfi kézilabdázók Forrás: AFP/Franck Fife

Mivel a Szeged és a Budakalász korábbi játékosa, Roberto García Parrondo által irányított Egyiptom 30-20-ra legyőzte Bahreint - a Telekom Veszprém jobbátlövője, Omar Jahja kétszer talált be -, hármas pontegyenlőség alakult ki a B csoportban, amely Bahreinnek kedvezett, így Portugália és Japán búcsúzott a további küzdelmektől. Bahrein a franciákkal találkozik a negyeddöntőben.

Ugyancsak bejutott a negyeddöntőbe a német válogatott, amelyik utolsó csoportmérkőzésén 29-25-re legyőzte Brazíliát, amelyik egy győzelemmel elüthette volna az európai sztárcsapatot a továbbjutástól. A német csapatban az egyaránt 6 gólig jutó Weinhold és Knorr volt a legeredményesebb, míg a mezőny legeredményesebb játékosa a brazil Leonardo Dutra volt 7 góllal.

Az A csoportot megnyrő franciák 32-29-re legyőző norvégok végeztek a kvartett negyedik helyén, így ők játszhatnak majd a B csoportot megnyerő olimpiai és világbajnoki címvédő Dániával.

Eredmények, férfi kézilabda, csoportkör, 5. (utolsó) forduló:
A csoport:
Németország-Brazília 29-25 (16-12)
Spanyolország-Argentína 36-27 (17-12)
Norvégia-Franciaország 32-29 (15-15)
A csoport végeredménye: 1. Franciaország 8 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Németország 6, 4. Norvégia 6, 5. Brazília 2, 6. Argentína 0
A csoport első négy helyezettje jutott a negyeddöntőbe. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.

B csoport:
Japán-Portugália 31-30 (16-14)
Egyiptom-Bahrein 30-20 (15-7)
Dánia-Svédország 21.30 (14.30)
A csoport állása: 1. Dánia 8 pont (4 mérkőzés), 2. Egyiptom 8 (5 mérkőzés), 3. Svédország 6 (4 mérkőzés), 4, Bahrein 4 (5 mérkőzés), 5. Portugália 2 (5 mérkőzés), 6. Japán 2. (5 mérkőzés)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről