Pályakerékpárban döntött rekordot a kanadai gyorskorcsolyázó

cycling Oly Horizontal
Canada's Vincent De Haitre, Canada's Michael Foley, Canada's Derek Gee and Canada's Jay Lamoureux compete in the men's track cycling team pursuit qualifying event during the Tokyo 2020 Olympic Games at Izu Velodrome in Izu, Japan, on August 2, 2021. (Photo by Greg Baker / AFP)
Vágólapra másolva!
Vincent de Haître világbajnok gyorskorcsolyázó pályakerékpárosként állt rajthoz, és vett részt egy országos rekord átírásában a tokiói nyári olimpián.
Vágólapra másolva!

A 27 éves sportoló, aki 2017-ben 1000 méteren ezüstérmes lett a dél-koreai gyorskorcsolya-világbajnokságon Tokióban a kanadai pályakerékpáros csapatban kapott helyet. És, ha már ott volt, akkor kivette a részét a csapat üldözéses versenyben a 3:46:324 perces új országos rekord felállításából.

Vincent De Haitre (balról) két sportágban is kiválóan teljesít Forrás: AFP/Greg Baker

Vincent de Haître nem akármilyen vállalás kellős közepén van: hét hónap múlva már újra olimpián kíván szerepelni, méghozzá immár "hazai pályán", azaz gyorskorcsolyázóként a 2022-es pekingi téli olimpián.

A sportoló elmondta, hogy a koronavírus-járvány idején fele-fele arányban készült pályakerékpárra és gyorskorcsolyára. A két sportág között nem szokatlan az átmenet, csak, hogy itthonról hozzunk példát: a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók is elindultak az idei pályakerékpáros országos bajnokságon, és Jászapáti Petra még egy aranyérmet is nyert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről