Roberto Carlos szakított a Selecaóval

Vágólapra másolva!
Roberto Carlos, a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében búcsúzott brazil válogatott életében legendává vált balhátvédje bejelentette, hogy a jövőben nem kíván szerepelni a nemzeti együttesben. A Real Madrid kiválósága internetes honlapján tudatta döntést rajongóival.
Vágólapra másolva!

"A válogatottban az én történetem lezárult. Szeretném megnyitni az utat a fiatalok előtt" - indokolta döntését a 33 éves világklasszis balhátvéd, akit nemcsak kiváló védőjátéka, hanem elképesztő erejű távoli lövései, szabadrúgásai, valamint a támadások állandó segítése miatt is kedveltek rajongói és edzői egyaránt.

Roberto Carlos tíz év alatt 128-szor húzta magára a Selecao mezét, tagja volt a 2002-es vb-n aranyérmes, illetve a négy évvel korábban ezüstöt szerzett válogatottnak is. Klubszinten megfordult a Uniao Sao Joao, a Palmeiras, valamint az Internazionale együtteseiben, pályafutása negyedik klubját, a Real Madridot pedig immáron tíz éve szolgálja.

A németországi világbajnokság elsőszámú esélyesének tartott brazil csapat szombaton Franciaország legjobbjaitól szenvedett vereséget a legjobb nyolc között, így olyan korai búcsúra kényszerült, mint 1990 óta sohasem.

[origo]/(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről