Brazília néma, Ronaldo folytatná

Vágólapra másolva!
A jövőben is szeretne a brazil labdarúgó-válogatottban szerepelni Ronaldo, a németországi világbajnokságtól a szombati negyeddöntő után elbúcsúzott dél-amerikai csapat csatársztárja. Brazíliában halálos csend fogadta a frankfurti vereséget.
Vágólapra másolva!

Német beszámolók szerint az ünneplésre készülő tömeg a brazil nagyvárosokban hamar szétszéledt, csak néhány zokogó ember maradt a kivetítők előtt. A brazil játékosok a franciák 1-0-s győzelmével végződött mérkőzés után sem a német, sem a brazil televíziós állomásoknak nem nyilatkoztak, kivéve Ronaldót.

"Nincs okom arra, hogy visszavonuljak a válogatottságtól" - mondta a Real Madrid 29 éves klasszisa, aki tavaly nyáron még úgy nyilatkozott, hogy a vb-t követően átadja a helyét a fiataloknak a nemzeti együttesnél. "Ha a kapitány számít rám, akkor továbbra is a rendelkezésére állok" - fogalmazott most már Ronaldo. A támadó három gólt szerzett a németországi tornán, az utolsóval, a tizenötödikkel az örökranglista éllovasává lépett elő. A rajt előtt még a német Gerd Müller volt a csúcstartó 14 találattal.

Carlos Alberto Parreira brazil szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtóértekezleten azt mondta, hogy "nagyon nehéz az a pillanat, amikor a brazil csapatot a negyeddöntőben megverik. Közülünk senki sem volt felkészülve arra, hogy ilyen hamar mennünk kell. Szembe kell azonban néznünk a tényekkel. Nagyon nehéz mérkőzést vívtunk egy erős ellenféllel. Tudtuk, hogy Franciaország veszélyes, s hogy Zidane személyében különleges képességű játékosa van. Jól kezdtünk, de Franciaország egyre jobban játszott. A francia védőjátékosok biztosan álltak a lábukon, a franciák újra meg újra a széleken próbálkoztak. Elismerjük a vereséget, bár mindig arra gondoltunk, hogy bejutunk a döntőbe. Most már a jövőre kell gondolnunk."

Franz Beckenbauer, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke "a zseniális játékosok nem mindig alkotnak csapatot" tételt ismételte meg nyilatkozatában. "A brazilok az első mérkőzéstől kezdve nem voltak képesek felpörögni. Nem elég öt vagy tíz percig jól játszani. Haza kell utazniuk, a franciák megérdemelten nyertek."

Az ötszörös világbajnok 1990 óta nem szerepelt ilyen rosszul, illetve nem búcsúzott ilyen korán a tornától, mint Németországban. Tizenhat éve, Olaszországban már a nyolcaddöntő a végállomást jelentette a dél-amerikaiak számára, de azóta minden alkalommal legalább döntős volt a csapat: 1994-ben és 2002-ben nyert, 1998-ban második lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről