A magyar internetezők többsége szerint Brazília nyeri a focivébét

Vágólapra másolva!
Majdnem minden harmadik magyar internetező szerint Brazília nyeri meg a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot - derül ki a Nielsen piackutató vállalat közvélemény-kutatásából. Kakáékra a válaszadók 29, az Eb-győztes Spanyolországra a 13, Németországra 12, Angliára 11, a címvédő Olaszországra pedig hét százaléka szavazott hazánkban.
Vágólapra másolva!

Összességében ugyan a brazilok kapták a legtöbb szavazatot, ám a legtöbb nagy esélyes vb-résztvevő országban a szurkolók a saját csapatukat várják az első helyre: a spanyolok 65, az olaszok 45, németek 40, hollandok 39, míg a franciák 28 százaléka gondolja úgy, hogy honfitársaik megnyerik a vb-t. Az angoloknál meglepetésre a brazilok nyernek (27 százalék), egy százalékkal megelőzve Fabio Capello válogatottját. A további 54 országban leadott voksok alapján egyértelműen Brazília a legnagyobb favorit.

A közvélemény-kutatás egyéb, a vb-t érintő kérdésekre is kitért. Amíg Magyarországon csak minden negyedik megkérdezett (24 százalék) kedveli a labdarúgást, addig világszerte minden harmadik (35). Az arány Európán belül Portugáliában (60 százalék) és Spanyolországban (53) a legnagyobb.

Magyarországon tíz válaszadó közül négyen tervezik, hogy figyelemmel kísérik a világbajnokságot. Legtöbben (85 százalék) élő tévéközvetítést néznek majd, összefoglalókat pedig 74 százaléknyian. Az internetről akar tájékozódni a megkérdezettek 43 százaléka, míg 37 százalékuk újságból követi majd a híreket.

A közvélemény-kutatásban résztvevők többsége szerint a játékvezetőknek engedélyezni kellene, hogy videóbírót használhassanak: Magyarországon 69, globálisan 72 százaléknyian válaszoltak igennel.

A Nielsen online megkérdezéssel készült felmérése a labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban idén március 8-26. között készült 55 országban, köztük Magyarországon 27 ezer internetező bevonásával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről