Megvonná a prémiumot Buffonéktól az olasz miniszter

Vágólapra másolva!
A Silvio Berlusconi vezette olasz kormány egyik minisztere, Roberto Calderoli megvonná a labdarúgó-válogatott játékosaitól a világbajnoki eredménytől függő juttatást.
Vágólapra másolva!

Nagy felzúdulást váltott ki az Olasz Labdarúgó Szövetségben Calderoli - a törvényalkotás egyszerűbbé tételéért felelős miniszter - azon indítványa, miszerint a válogatott tagjainak az államadósságra való tekintettel példát mutatva, önként kellene lemondaniuk a prémiumról.

Amennyiben az olasz válogatott megnyerné a tornát, minden egyes játékos 240 ezer eurót tehetne zsebre. A második helyért fejenként 130 ezer, a harmadikért pedig 30 ezer euró járna a játékosoknak.

"Ha Calderoli elmondaná, hogy egészen pontosan hol kötne ki a pénzem, elfogadnám a megszorításokat" - válaszolt a miniszter javaslatára Gianluigi Buffon, a válogatott kapusa. "Azt azonban egyáltalán nem értem, hogy miért közvetlenül a világbajnokság előtt kell ezzel foglalkozni."

A politikus a Bajnokok Ligája idei győztese, az Internazionale pénzügyeire is kitért: "Vannak klubok, amelyek ahelyett, hogy kinevelnék a tehetségeket, külföldről vásárolnak játékosokat és eurómilliókért tartanak el edzőket. Ennek vége kell, hogy legyen. A Massimo Moratti által irányított olajtársaság éves bevétele több százmillió euró. Akinek pedig ilyen mennyiségű bevétele van, sokkal könnyebben ad ki tetemes összeget újabb játékosokra. Úgy gondolom, ezen változtatnunk kell."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről