A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Bűn rossz döntetlen – itt a vb első 0-0-s meccse

Kasper Schmeichel, Olivier Giroud, Dánia, Franciaország, foci, vb
Kasper Schmeichel ás Olivier Giroud a Dánia-Franciaország mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A francia válogatott 0-0-s döntetlent játszott a dánokkal a labdarúgó világbajnokság C-csoportjának 3. fordulójában, Moszkvában. Ezzel az eredménnyel Didier Deschamps csapata az első helyen jutott tovább, míg Age Hareide együttese a csoport második helyét szerezte meg, mivel a másik mérkőzésen a peruiak kétgólos győzelmet arattak az ausztrálok fölött. A mérkőzés online közvetítése a linkre kattintva olvasható.
Vágólapra másolva!

Mivel a franciák két győzelemmel kezdték a világbajnokságot, a dánok elleni utolsó csoportmeccsnek már csak az volt a tétje, hogy első vagy a második helyen jutnak-e tovább a nyolcaddöntőbe. A franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps pihenőt adott pár kulcsjátékosának, míg a dánokat vezető Age Hareide a legerősebb kezdőjét küldte pályára, hiszen csapata egy esetleges vereséggel még ki is eshetett volna, abban az esetben, ha a csoport másik mérkőzésén Ausztrália legyőzi Perut.

Kasper Schmeichel kirobbanó formában véd a világbajnokságon Forrás: AFP/Antonin Thuillier

Az első negyedórában a dánok kezdtek aktívabban, érződött, hogy minél gyorsabban gólt akarnak szerezni, hogy ne kelljen a csoport másik mérkőzésére koncentrálniuk. Ennek ellenére az első helyzet a francia Olivier Giroud nevéhez fűződött, aki a 15. percben 10 méterről megcélozta a rövid felső sarkot, de Kasper Schmeichel megnyúlt a levegőben, és szögletre ütötte a labdát.

A dánok első ziccerére a 29. percig kellett várni.

Egy kontratámadás végén Andreas Cornelius balról belőtt labdájára Christian Eriksen érkezett mélységből, azonban a kapujából kivetődő Steve Mandanda lehalászta a lábáról a labdát.

Andreas Cornelius és Presnel Kimpembe párharca az oldalvonal mellett Forrás: AFP/Franck Fife

Az első félidő hajrájában a dánok visszavettek a tempóból. Ebben minden bizonnyal az is szerepet játszott, hogy a csoport másik mérkőzésén Peru megszerezte a vezetést Ausztrália ellen, így a skandinávok már egy esetleges vereséggel sem lettek volna veszélyben.

A második félidő is visszafogott iramban zajlott, a továbbjutás kérdése már az 50. percben eldőlt.

A másik mérkőzésen Paolo Guerrero növelte a peruiak előnyét az ausztrálok ellen, így kisebb csodára lett volna szükség a dánok kieséséhez. Az 53. percben azért Eriksen egy távoli szabadrúgással zavarba hozta Mandandát, majd öt perccel később 17 méterről próbálkozott egy kapáslövéssel, de a labda fél méterrel elkerülte a franciák kapuját.

Christian Eriksen volt a mezőny legaktívabb játékosa Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A 70. percben a franciák is veszélyeztettek, bár nem kidolgozott akcióból. A csereként érkező Nabil Fekir 17 méterről megcélozta Schmeichel kapuját, a labda azonban pár centivel elkerülte a jobb felső sarkot. Tíz perccel a lefújás előtt Giroud vett mellre egy labdát a kapunak háttal, ráfordulásból akart gólt lőni, de akkor gyertyát rúgott, hogy még amerikai fociban sem talált volna célba.

A 83. percben ismét Fekir próbálta bevenni a dán kaput, 18 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, de Schmeichel mint oly sokszor ezen a világbajnokságon, most is hárított. Az utolsó percekben a franciák gyakoroltak némi nyomást a dánokra, de azért nem szakadtak meg a gólszerzésért, hiszen már korábban kiharcolták a továbbjutást, és a skandinávoknak is tökéletes volt nekik az eredmény.

Thomas Delaney és Olivier Giroud a vb eddig legrosszabb meccsén Forrás: PHOTOSPORT/ANDRES PINA/PHOTOSPORT/Andres Pina/Photosport

A lefújást követően a Moszkvai Luzsnyiki Stadion közönsége éles füttyszóval „díjazta” a két csapat teljesítményét.

A franciák szombat délután Kazanyban lépnek pályára a D-csoport második helyezettje ellen, míg a dánok vasárnap este Nyizsnyij Novgorodban mérkőznek a D-csoport első helyezettjével.

1Sípszó (kezd + vég)
45Sárga lapMathias Joergensen
46Sípszó (kezd + vég)
48Sárga lapMathias Joergensen
48Sípszó (kezd + vég)
50CsereLucas Hernandez
60CserePione Sisto
69CsereAntoine Griezmann
75CsereAndreas Cornelius
78CsereOusmane Dembele
93CsereThomas Delaney
93Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Argentína 3 2 1 0 5-2 3 6
V
GY
GY
2.
Lengyelország 3 1 1 1 2-2 0 4
D
GY
V
3.
Mexikó 3 1 1 1 2-3 -1 4
D
V
GY
4.
Szaud-Arábia 3 1 2 0 3-5 -2 3
GY
V
V
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!