Hogy juthatnak be az izlandi focisták a falloszmúzeumba?

Horizontal
TO GO WITH AFP STORY BY Nina LARSON Penis statuettes stand erect in a display case in Iceland's Phallological Museum on June 28, 2011 in Husavik. From gigantic whale penises to speck-sized field mouse testicles and lampshades made from bull scrotums, Iceland's small Phallological Museum has it all, and recently put its first human member on display. AFP PHOTO / HALLDOR KOLBEINS / AFP PHOTO / HALLDOR KOLBEINS
Vágólapra másolva!
A címben feltett kérdés már a 2016-os franciaországi labdarúgó-Eb után aktuális volt, mert Izland két éve Angliát búcsúztatva a legjobb nyolc közé jutott. Most megint eszünkbe jutott, hátha. Mert a világ egyetlen falloszmúzeumában a sportnak is van helye.
Vágólapra másolva!

Az izlandi főváros autóbuszállomásától pár lépés csak a világ egyetlen falloszmúzeuma, amely rendkívül népszerű a turisták körében. A múzeum eredetileg az észak-izlandi Húsavik városában nyílt meg, de onnan elköltözött Reykjavíkba. Ide.

Amikor a 2008-as pekingi nyári olimpián az izlandi férfi kézilabda-válogatott Franciaország ellen döntőt játszott (és vesztett), az élet pont úgy állt meg az országban, mint most, a labdarúgó-vb idején. Megírtuk már, hogy az Argentína elleni szombati meccs alatt (1-1 lett) egyetlen esküvőt sem tartottak az országban, mert mindenki a tévét nézte. De vissza 2008-hoz. Az izlandi kézicsapat hazatérése után az összes játékos hímvesszőjét ezüstbe öntötték, és kiállították a múzeumban. Nem hiszik el? Mutatjuk:

A 2008-as pekingi olimpián ezüstérmes férfi kézilabdázók fallosza is helyet kapott a múzeumban Forrás: AFP/HALLDOR KOLBEINS/Halldor Kolbeins

A kérdés újra aktuális. Mit kellene az izlandi fociválogatottnak tennie, hogy a kézisek mellé kerüljön a falloszmúzeumban? Vb-t nyerni nem fognak, az ezüst sem valószínű, de ha mégis, akkor máris készülhet az ezüstöntő.

2011-ben még az északizlandi Húsavikban állt a múzeum Forrás: AFP/HALLDOR KOLBEINS/Halldor Kolbeins

Nagyon várjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről