A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Újra a régi helyen a szegedi röplabdások

Sporttörténelmi pillanat volt, amikor fél hat után egy perccel a szegedi csapat megszerezte az első pontot. Egyrészt, mert vezetett a sokkal esélyesebb Vegyész ellen, másrészt, mert egyáltalán el tudta kezdeni a röplabda-bajnokságot.

Röplabda Extraliga:
DFRC - Kazincbarcikai Vegyész 0-3 (-21, -21, -20)
Szeged, Németh Imre Ált. Iskola, 200 néző, vezette: Donkó, Adler
DRFC: RÁCZ, Hulmann, Nacsa, Farkas, Szeleczky, Nagy. Csere: PÉTERFY, Vakulya. Liberó: Maksa. Edző: Nyári Sándor
Vegyész: Bagó, CSÍKOS, SCHILDKRAUT, PÁSZTOR, Kiss, Nagypál. Liberó: Bencsik. Edző: Botos Ferenc
Az eredmény alakulása: Első szett: 2-0; 4-8; 10-18; 18-24.(20 perc) Második szett: 1-0; 2-4; 5-4; 16-16; 16-20.(20 perc) Harmadik szett: 1-0; 7-5; 12-16; 18 22. (20 perc)

További eredmények:
Dunaferr - Kecskeméti RC 3-2 (20, -23, 17, -24, 14)
KOMETA Kaposvár SE - Szabolcs Gabona-Nyíregyházi VRC 3-2 (19, -25, 22, -18, 13)

Az új szegedi sportcsarnok felújítása miatt egykori oroszlánbarlangjában, a Lila Iskolában fogadta a kazincbarcikaiakat, amely azóta felvette a Németh Imre Atlétikai Általános Iskola nevet, adózva vele egykori kalapácsvető olimpiai bajnokunknak. A röplabdát kedvelők azért ide is követték a fiúkat. A két nagy öreget, a visszaigazolt Rácz Lacit és Hulmann Zsoltot, valamint a sérülten is újrakezdő Péterfy Tibit, na meg azokat a fiatalokat, akik életükben először játszottak Extraligás meccset.

Igaz, a vendégek is elég érdekes felállításban léptek parkettre. A szövetség hibás adminisztrációja miatt nem játszhatott Kopilov és az éppen Szegedről átigazolt Nyirka sem. Igaz ugyanebből a hibából kifolyólag a Szegedben sem léphetett pályára Jurij Melnyicsuk. Ráadásul a vendégeknél, a bemelegítésnél megsérült az első számú cserejátékosuk, Tóth Gábor, így az eleddig feladót játszó Nagypál ezen a meccsen ütőben szerepelt. Természetesen a vendégek a három egykori válogatott Schildkraut, Csíkos és Pásztor vezérletével hozták pontosan egy óra alatt a meccset, de ha a fiatalabb szegediek elhiszik, hogy van keresnivalójuk, akár még szettet is nyerhettek volna.

Nyári Sándor: "Ez a realitás, hisz sokan azt sem hitték, hogy életben maradunk. De ha a srácok elhiszik, hogy ebben a felállításban a Barcika fogható, nagyobb meccset csinálhattak volna."

Botos Ferenc: "Ebben a felállásban nagyon fontos meccset nyertünk. Három kezdő emberem és az első számú cserém hiányzott. A Szeged elfogadható teljesítményt nyújtott."

Korábban:

Röplabda: tinicsapattal az Extraligában

Barok István

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!