Vágólapra másolva!
A legjobb nyolc közé kerülésért vívott asszóban vereséget szenvedett Nagy Tímea, ami azt jelenti, hogy a negyeddöntőben már egyetlen magyar sem léphet pástra. A férfiaknál kardban sincs magyar a nyolc között. Férfi tőrben négy magyar lép pástra a 64-es tábla küzdelmei során.A női párbajtőrözők versenyében a döntőben a német Claudia Bokel, férfi kardban az orosz Sztanyiszlav Pozdnyakov szerezte meg a világbajnoki címet Nimes-ben.

"Egyik asszómban sem éreztem igazán jól magam" - mondta az olimpiai aranyérmes Nagy Tímea. "Nem úgy mozogtam, ahogy kellett volna. Keveset kezdeményeztem, inkább arra vártam, hogy az ellenfelem hibázzon. Bokel ellen egy kicsit felbosszantott, hogy többször is akció nélkül talált el. Akinek ez sikerül, az általában jó formában van."

"Jól kezdődött számomra a nap" - vélekedett Mincza Ildikó. "Mivel a második asszóban is én vezettem, egy kicsit megnyugodtam, s azt hittem, hogy megint nyerek. Sajnos nem így történt. Zamkovajával korábban egyszer, egy csapatversenyen vívtam. Akkor is kikaptam..."

Eredmények: női párbajtőr:
az elődöntőben:
Claudia Bokel (Németország) - Maria Isaksson (Svédország) 7-6
Laura Flessel (Franciaország) - Gianna Hablützel-Bürki (Svájc) 13-7
a döntőben:
Bokel - Flessel 12-8
a végeredmény:
1. Bokel
2. Flessel
3. Isaksson és Hablützel-Bürki

férfi kard: az elődöntőben:
Sztanyiszlav Pozdnyakov (Oroszország) - Rafal Sznajder (Lengyelország) 15-10
Julien Pillet (Franciaország) - Matthieu Gourdain (Franciaország) 15-9
a döntőben:
Pozdnyakov - Pillet 15-10
a végeredmény:
1. Pozdnyakov
2. Pillet
3. Sznajder és Gourdain

A világbajnokságon vasárnap a férfi tőr és a női kard egyéni 64-es táblájának küzdelmeire, illetve a férfi párbajtőr és a női tőr selejtezőire kerül sor. Utóbbiban egyetlen magyar sem lesz érdekelt, mert Mohamed Aida, Knapek Edina, Lantos Gabriella és Varga Katalin is kiemelt.

Minden út a római kori Arénába vezet

Mindent egy helyen az Eb-ről