A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Úgy látszik, a Leeds United szurkolói túlságosan is hozzászoktak a jóhoz: a yorkshire-i egyesület az elmúlt három évben egyaránt várakozáson felül szerepelt, 2000-ben a harmadik helyen végzett a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában egészen az elődöntőig menetelt. Mostanában azonban nem megy a csapatnak, és a szurkolók ennek okát a pályaedzőben, Brian Kiddben látják, és az Everton elleni meccsen végig őt szidták.

A Leeds a 21. fordulót követően, január 2-án még az első helyen állt a Premier League-ben, de azóta egyetlen meccset sem tudott nyerni a gárda, immár tíz mérkőzés óta nyeretlen, ráadásul kiesett az FA-kupából (a harmadosztályú Cardiff City ellen), valamint az UEFA-kupából is.

Jelenleg az együttes csak az ötödik helyet foglalja el a tabellán, és ha a negatív sorozat folytatódik, akkor fennáll annak a veszélye, hogy nem kvalifikálja magát a nemzetközi porondra. Az Everton elleni, gól nélküli döntetlenre végződött meccs alatt a leedsi drukkerek a csapat pályaedzőjét, Brian Kiddet okolták emiatt, és őt gyalázó dalokat énekeltek.

A pályaedző szerepe Angliában sokkal fontosabb, mint mondjuk nálunk, hiszen nemegyszer előfordul, hogy a vezetőedző (a briteknél menedzser) nem is foglalkozik a tréningekkel, hanem a foglalkozásukat az asszisztense tartja. Kidd ilyen asszisztensként korábban a Manchester Uniteddel Alex Ferguson mellett sikert sikerre halmozott, de vezetőedzőként nem állta meg a helyét, nem tudta benn tartani a Blackburn Roverst a legjobbak között.

A Leedshez tavaly nyáron érkezett, hogy segítse David O'Leary munkáját, és a szurkolók szerint a csapatnak azóta nem megy a játék. Az ír szakvezető azonban kiállt munkatársa mellett, és alaposan kifakadt a szurkolók ellen. "Nagyot csalódtam a drukkerekben. Az elmúlt három évben rengeteg sikert értünk el, és sikerült nevet szereznünk maguknak, és most, amikor nehéz helyzetben vagyunk, nem próbálnak meg segíteni, hanem még rontanak a szituáción. Én jól érzem magam Yorkshire-ben, és amíg én vagyok az edző a klubnál, addig Brian Kidd is itt fog dolgozni. Kérdezzék meg bármelyik játékost, el fogja mondani, hogy Kidd milyen remek szakember, és milyen jó vele dolgozni" - nyilatkozta a láthatóan csalódott mester.

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!