Vágólapra másolva!
Továbbra is a 37 éves Vitalij Klicsko a WBC (Boksz Világtanács) nehézsúlyú világbajnoka: az ukrán óriás a 9. menetben kiütéssel győzött a kubai Juan Carlos Gómez ellen a szombat éjszakai stuttgarti összecsapáson, 13 ezer néző előtt.

A technikai KO-t megelőzően is már számolni kellett a 35 éves kihívóra, aki amúgy bátran felvette a kesztyűt a vb-öv birtokosával szemben. Ám nem sokra ment a harcosságával, kísérletei nem hoztak eredményt. Csupán az első menetben látta őt jobbnak két pontozóbíró is a három közül, utána viszont - hosszabb karjának és nagyobb ütőerejének köszönhetően - az idősebbik Klicsko fivér akarata érvényesült.

Gómez gondjai az 5. felvonásban váltak igazán súlyossá, ekkor már nem csak Klicsko egyre pontosabb ütései, de a felszakadt jobb szemöldöke is nehezítette a dolgát. A 7. menet közép aztán ismét összekapta magát, és egy pár másodperces meglepő fellángolást produkált, amiért nem sokkal később kamatosan megfizetett, ugyanis alig egy perccel a gong előtt Klicsko a padlóra küldte. Gómez felállt, de mély nyomokat hagyott benne a leütés, ám sok fogással - egy alkalommal magával rántotta a földre a világbajnokot - kihúzta a szünetig. A 8. menet már Gómez meneküléséről szólt, ekkor már egyértelmű volt, hogy csak a csoda segíthet rajta. A 9. menetben fejelésért megintették Klicskót, aki ezen felbőszülve előbb ismét padlóztatta elenfelét, majd pár másodperc múlva Daniel Van de Wiele mérkőzésvezető le is léptette a feltápászkodó, de immár védekezésképtelen kihívót, aki profi karrierje második vereségét könyvelhette el.

Forrás: AFP

A 2005-ben sérülései miatt visszavonult, majd pályafutását újrakezdő Vitalij - akinek öccse, Vlagyimir két világszervezetnek, az IBF-nek és a WBO-nak a nehézsúlyú világbajnoka - tavaly októberben szerezte meg a WBC címét a nigériai Samuel Peter feletti fölényes diadallal. A kubaival már jóval nehezebb dolga volt, ám a végkimenetel nem lehetett kérdéses, a csata közben mindkét szemén megsérült riválist leginkább azért illeti elismerés, hogy több mint nyolc meneten át kihúzta.

"Tudtam, hogy Gómez nagyon jó, azt is, hogy nem lesz könnyű ellene" - dicsérte ellenfelét a Gómeznél 10 centivel magasabb, s 9 kilóval nehezebb Klicsko a meccset követő sajtótájékoztatón. "A hatodik menetet követően türelmetlenné váltam, de tudtam, hogy nincs már sok tartaléka."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!