Vágólapra másolva!
Szomorúan és csalódottan utazik haza a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról Cristiano Ronaldo, miután a portugálok a nyolcaddöntőben 1-0-ra kikaptak Spanyolországtól. És még magyarázkodhat is.

A portugálok csapatkapitánya egy rossz meccsel és egy félreérthető nyilatkozattal búcsúzott a focivébétől. A spanyolok elleni mérkőzésen alig volt emlékezetes megmozdulása, az 1-0-ra elveszített mérkőzés után pedig sokan félre értették, amikor a portugál RTP televíziónak azt mondta, ha tudni akarják, miért esett ki a válogatott, akkor "kérdezzék Carlos Queirozt, ő tudja, mi történt".

Órákkal a mondat után Ronaldo máris kénytelen volt magyarázkodni.

"Amikor azt mondtam, hogy kérdezzék Carlos Queirozt, az csak annyit jelentett, hogy ő éppen sajtótájékoztatót tart, ott az alkalom, hogy feltegyék neki a kérdéseiket" - mondta a spanyol Marca című lapnak.

"Ennyi volt a válaszomban, semmi több. Nem éreztem magam megfelelő állapotban ahhoz, hogy beszéljek a történtekről. Soha nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű és ártatlan szavak után ennyit kell magyarázkodnom. Kérem, ne lássanak szellemeket ott, ahol valójában nincsenek."

Ronaldo nem rejtette véka alá, hogy rendkívül megviselte a kiesés, és nem tudja magát egykönnyen túltenni a történteken.

"Szenvedek, és azt hiszem, meg van hozzá a jogom, hogy ezt most egyedül tegyem. Mérhetetlenül csalódott és frusztrált vagyok, valósággal össze vagyok törve. Nem tudják elképzelni, milyen szomorú vagyok."

Mindent egy helyen az Eb-ről