Vágólapra másolva!

Kiszivárgott egy videó, amin Pistorius eljátssza a gyilkosságot

Augusztusig berekesztették a barátnője meggyilkolásával vádolt paralimpiai bajnok futó, Oscar Pistorius tárgyalását. Közben kiszivárgott egy videó, amelyen Pistorius eljátssza, mi történt tavaly februárban a gyilkosság éjszakáján.

A védelem befejezte a tanúk kihallgatását Oscar Pistorius bírósági tárgyalásán, amelyet augusztusig berekesztettek, akkor vonultatja majd fel a végső érveket a védelem és a vád. Barry Roux, Pistorius ügyvédje azt mondta, nehéz helyzetben voltak, mert több tanú is visszalépett attól, hogy vallomást tegyen, mivel nem akarták, hogy a közvetítés révén az egész világon hallják a hangjukat.

Thokozile Masipa bírónő várhatóan augusztus közepén hozza meg az ítéletet, és ha bűnösnek találják Pistoriust, akkor életfogytiglant kaphat. A védelem törvényszéki szakértők, pszichológusok, ismerősök és a szomszédok meghallgatásával próbálta igazolni, hogy a paralimpiai bajnok véletlenül lőtte le a barátnőjét, Reeva Steenkampot, akit betörőnek hitt.

A vádat képviselő Gerrie Nel ügyész folymatosan igyekezett sarokba szorítani a védelem tanúit és Pistoriust is, aki többször is összeomlott a tárgyalássorozat alatt, és négy hétre pszichológiai vizsgálatra is elküldték, amely megállapította, hogy nem volt mentális zavara a gyilkosság idején.

A védelem pszichológusa, Merryll Vorster korábban azt vallotta a bíróságon, hogy a sportoló gyerekkora óta szorongásos zavarral küzd, miután 11 hónaposan amputálni kellett mindkét lábát, 14 évesen pedig meghalt az édesanyja.

Közben kiszivárgott egy videó, amin az látszik, ahogy Pistorius felidézi a végzetes éjszakán történt eseményeket. A videót még a tárgyalás előtt készítették el, és többek között az látszik rajta, ahogy Pistorius a műlábai nélkül közlekedik a szoba és a vécé között, ahol a barátnője tartózkodott, amikor a lövések érték.


A felvételen szerepel Pistorius lánytestvére, Aimee is, rajta mutatta be a futó, hogyan vitte le a barátnőjét az emeletről, miután betörte egy krikettütővel a vécé ajtaját. A felvételt az ausztrál Channel 7 adta le, Pistorius ügyvédei pedig jogi lépéseket fontolgatnak a csatorna ellen.

Mindent egy helyen az Eb-ről