Vágólapra másolva!
Az izlandi csapat jó formában van, és bármikor tudja hozni a maga egyszerű kontrajátékát, ezért meg kell próbálni kicsalogatni. A kondíciónk megvan, hozni kell megint az önbizalmat, hogy legalább pontot szerezhessünk. Dárdai Pál a válogatott szombati meccséről. 

„Az osztrákok ellen volt a legtöbb esélyünk, a másik két mérkőzés nehezebb lesz. Az Izland elleni meccsre fejben és fizikálisan is regenerálódnunk kell, hogy ugyanolyan koncentráltan tudjunk játszani, mint az osztrákok ellen” – mondta Dárdai Pál az M4-nek Marseille-ben, az Izland elleni szombati Eb-csoportmérkőzés helyszínen.

A Hertha vezetőedzője szerint ahhoz, hogy győzzünk,

szinte az összes játékosunknak ugyanolyan jól kell teljesíteni, mint az osztrákok ellen 2-0-ra megnyert meccsen.

„Egy döntetlen is sokat jelentene, bár így, ahogy a csoport alakul, az még veszélyes lehet. A lényeg, hogy ugyanazzal a nyugalommal, önbizalommal kell játszani. Úgy néz ki, a kondíció megvan, ezt jól elkapta Bernd Storck” – mondta Dárdai.

Keményebb lesz, mint az osztrákok ellen Fotó: Polyák Attila - Origo

A volt kapitány elemezte az izlandiak játékstílusát, és azt is, hogy mi lehet ez ellen a magyarok fegyvere is. „Az izlandiak 4-4-2-t játszanak, mindig ugyanazt játsszák, nem is szeretnek labdát birtokolni.

Nem lesz egyszerű, türelem kell. Ami fontos: nekünk már van három pontunk, nekik még nincsen. Úgy kell összerakni a mérkőzést, hogy előbb-utóbb szépen jöjjenek ki, és mi tudjunk kontrázni. (...) Nagyon jól tudnak védekezni, olyan fegyelmezettek, hogy az hihetetlen. Sok gólhelyzetük nincs, viszont támadó pontrúgásban nagyon jók” – magyarázta Dárdai Pál.

A levegőben nagyon jók Forrás: AFP/Odd Andersen

A fő kérdés az, Izland hogyan igazodik majd hozzánk. „Szerintem itt most nekünk kell jó taktikát választani. Az előző meccsre rányomta a bélyegét, hogy az osztrákok mit választottak, most nekünk kell jó taktikát alkalmazni: a 4-4-2-t hol tudjuk megtörni, hol tudunk területet nyitni támadásban.

– bizakodott Dárdai.

Rossz hír ugyanakkor, hogy az ellenfél nincs rossz passzban, ami a portugálok elleni 1-1-ből is sejthető. „Míg az osztrákoknál lehetett érezni az utóbbi meccseken, hogy rossz formában vannak, nem úgy játszanak, mint korábban, az izlandiak pont ugyanúgy tették a dolgukat.

Viszont fizikálisan mi is jók vagyunk. Érdekes meccs lesz, kíváncsi vagyok, milyen tempója lesz, mert az osztrák meccsnek nem volt nagy tempója, én többet vártam” – mondta Dárdai.

Fiola kiesése nagy veszteség lenne

Hozzátette, a magyar csapat kihozta magából a száz százalékot az első meccsen, ezt kell tartania. „Ebben szerintem Bernd mester. Persze, ha lemegy 90-re, az se baj” – jegyezte meg. Azt ugyanakkor nagy veszteségnek nevezte, ha az osztrákok ellen bokasérülést szenvedő Fiola Attila nem játszhatna. „Fiola kulcsjátékos, mert nem hibázik, segíti a támadásokat, a pontrúgásoknál pedig el tudja fejelni a labdát.”

Mindent egy helyen az Eb-ről